Welke (heren)schoenen draag je in de zomer?

Veel mannen vinden het lastig om ’s zomers een goed paar schoenen uit te zoeken om te dragen. Welke schoenen kun je nou goed dragen, maar welke ook echt niet? Durlinger.com maakte voor ons een overzicht met alle schoenen die je als man zijnde prima kunt dragen tijdens de komende zomer.

Slippers: ultiem ’s zomers

Oké, meteen een side note: slippers zijn eigenlijk alleen geschikt voor casual gebruik en dus niet voor op het kantoor. Maar thuis of tijdens een dagje naar het strand kun je slippers niet vergeten. Slippers zitten altijd comfortabel en zijn lekker open, dus warme voeten zijn verleden tijd.

Sandalen: stijlvolle lefhebber

Ook de sandaal is een beetje tricky, maar kan in veel gevallen een ontzettend stijlvolle oplossing zijn. Vooral wanneer je in de zomer snel last hebt van zweetvoeten kan een sandaal een luchtige oplossing zijn. Wel twee belangrijke opmerkingen. Draag een sandaal nooit – maar echt nooit! – met sokken. Kies ook bij lange wandelingen of andere inspanningen eerder voor een stevigere schoen, aangezien sandalen je hierbij nogal eens in de steek kunnen laten qua comfort.

Loafers: altijd passend en casual

Loafers zijn eigenlijk de ideale zomerschoen. Ze zijn luchtiger dan een sneaker of bootschoen, maar steviger dan een slipper of een sandaal. Deze schoenen passen ook goed onder vrijwel elke outfit, zowel casual als semi-professioneel.

Sportschoenen: grote verscheidenheid aan opties

Sportschoenen zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld en moeten dus zeker in je kledingkast zitten. Er zit altijd wat voor je bij met de honderden mogelijke modellen, kleuren, soorten en maten. Deze schoenen zijn niet uitsluitend voor tijdens de zomer, maar kunnen wel leuk staan onder een zomerse outfit of een korte broek.

Nette zomerschoenen: geen zweetvoeten meer

De laatste optie zijn simpelweg nette schoenen. Deze schoenen tillen je outfit naar een netter niveau en maken je casual outfit net wat chiquer. Bijkomend voordeel: wanneer je een leren uitvoering hebt, zal je minder snel gaan zweten. Dat is natuurlijk wel zo fijn in de zomer. Met dit overzicht zie je dat je eigenlijk niet heel snel de mist in kunt gaan met zomerschoenen. Mis je nog een paartje in je kast of ben je overtuigd geraakt van een ander paar? Kijk eens op durlinger.com. Hoogstwaarschijnlijk ga je daar precies vinden wat je zoekt en kun je stijlvol de zomer door.