De beste gear en spullen voor lange afstandswandelingen

Steeds meer mensen hebben er het afgelopen jaar voor gekozen om op wandelvakantie te gaan of voor een dagje uit een lange wandeling te maken. Dat kan een flinke inspanning zijn en de nodige energie kosten. Om het jezelf makkelijker te maken en leuk te houden, is het belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt. Wij helpen je daarmee alvast, letterlijk en figuurlijk, op weg. 

Goede wandelschoenen zijn essentieel

Je zult het vast en zeker vaak hebben gehoord, maar het is ook echt zo: goede wandelschoenen zijn onmisbaar bij het wandelen van lange tochten. Toch trekken veel mensen nog de oude gymschoenen aan. Maar wees er zeker van dat je goede schoenen hebt, want het is de ondersteuning voor je lichaam, niet alleen voor je voeten, maar je heel lichaam. 

Teensokken gebruiken

Heb je vaker last van blaren bij het lopen van lange afstanden? Dat komt doordat de huid van de ene teen over de huid van de andere gaat. Bij het wandelen kan dit vervelende blaren opleveren. Helemaal wanneer je van plan was om meerdere dagen te lopen kan dit behoorlijk vervelend zijn. Het gebruik van teensokken is daarvoor een goede oplossing. Deze beschermen je tenen van elkaar en zorgt ervoor dat je minder snel of helemaal geen blaren krijgt! 

Goed afgestelde rugzakken

Neem je een goede wandelrugzak mee? Dan is het belangrijk om deze ook goed af te stellen. Vaak zoeken mensen naar een goede rugzak, maar dat is pas het begin. Zware bepakking op je rug in een goede rugzak kan nog steeds problemen opleveren wanneer je deze niet op de juiste manier hebt afgesteld. 

Overige essentiële spullen

Er zijn daarnaast nog wat essentiële spullen om mee te nemen die we hieronder op een rijtje zetten voor je. 

 • Goede navigatie om altijd de weg te vinden
 • EHBO spullen
 • Voldoende drinkwater
 • Een mes en andere handige gadgets die van pas kunnen komen
 • Voldoende voeding en snacks
 • Zonnebrand en andere crèmes ter bescherming, zoals bescherming tegen insecten

De mooiste wandelgebieden in Nederland

Voor mooie wandelgebieden hoeven jullie helemaal niet ver van huis! Nederland heeft namelijk super veel mooie gebieden waar jullie heerlijke wandelingen kunnen maken. Voordat jullie gaan wandelen moeten jullie natuurlijk wel goede wandelschoenen hebben. Schaf deze aan in de vorm van een van de Black Friday deals, op die manier kopen jullie voordelig hoge kwaliteit wandelschoenen. Dat maakt de wandeling alleen nog maar mooier… Lees snel verder wat de mooiste wandelgebieden in Nederland zijn! 

Texel

Het Waddeneiland Texel is perfect voor de echte wandelaar! Op dit eiland hebben jullie namelijk ontelbaar mooie wandelpaden. Over het strand en de duinen bij Natuurpad Het Alloo of door de wilde natuur bij De Mient: alles is mogelijk! Na de wandeling kunnen jullie heerlijk neerstrijken bij een verblijf op een vakantiepark Texel. Een vakantiepark zorgt voor de beste ontspanning tijdens jullie wandelvakantie. 

De Biesbosch 

Dit Nationaal Park dicht bij Dordrecht is een beschermd natuurgebied. Hierdoor is het gebied ideaal voor een mooie wandeling. De wandelroutes in dit natuurgebied verschillen van 1,5 km tot 20 km. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute ‘De Worp’ (4,5 km), hierbij lopen jullie door het gezellige dorpje Drimmelen en langs moerassige broekbossen. Ook zouden jullie een langere wandeling kunnen kiezen langs het Oostwaardpad (21 km). Op deze route kunnen jullie zelfs overnachten in een primitieve Griendwerkershut. Hoe leuk! 

De Veluwezoom 

In De Veluwezoom kunnen jullie zelf een route uitstippelen of een van de geliefde wandelroutes volgen. Zo is bijvoorbeeld de wandelroute Veluwezoom-Posbank al jaren erg populair. Dat is ook niet zo gek, want bij deze route hebben jullie een schitterend uitzicht over de heideheuvel van Herikhuizerveld. Het enige wat jullie moeten doen is de paarse pijlen volgen!  

Brunssummerheide
De Brunssummerheide bij Heerlen is het grootste heidegebied van Limburg en alleen al daarom de moeite waard! Jullie kijken jullie ogen uit tijdens deze wandeling. Het natuurgebied is namelijk super afwisselend, jullie wandelen langs bossen, heides, water en zand. Dus trek jullie waterdichte wandelschoenen aan en start jullie tocht! 

Zuid-Kennemerland
Dicht bij Bloemendaal is dit Nationaal Park Zuid-Kennemerland te vinden. Jullie wandelen hier door het mooiste strand- en duinlandschap van Nederland. In dit natuurgebied zijn verschillende wandelroutes te volgen. Het gebied staat bekend om de uitgestrekte duinpaden, eiken- en beukenbossen en mooie waterpartijen. 


Veel plezier op jullie wandeling bij een van deze mooie gebieden! Zorg voor fijne kleding en schoenen en neem genoeg water mee tijdens jullie wandeling. Hierdoor beginnen jullie voorbereid aan jullie trip! 

Voordelen van een voedingsschema gebruiken

Spieropbouw, gewicht afvallen of andere doelstellingen behalen bij het sporten is niet altijd even makkelijk. Wanneer je net begint met sporten zit je vol enthousiasme. Maar na een aantal maanden merk je dat het steeds moeilijker wordt om jezelf te dwingen om die workout te doen en hem ook op volle kracht uit te voeren. Dat terwijl je er ook nog de dagelijkse werkzaamheden van je baan en je sociale leven naast hebt. Een voedingsschema kan je erbij helpen om meer uit je prestaties te halen. Wij hebben verschillende voordelen op een rij gezet hoe dit je kan helpen. 

#1 meer gedisciplineerd bezig met je doelen

Door een voedingsschema te gebruiken schrijf je dagelijks op wat je eet of wat je moet eten. Op die manier stop je veel meer van je aandacht in de doelen waar je mee bezig bent. En door er meer aandacht in te steken en er zeer gedisciplineerd mee te zijn is de kans ook veel groter dat je er succes mee hebt. Aangeraden wordt daarom om het bij te houden en voor jezelf op te schrijven. De kans is dan groter dat je er ook mee bezig blijft. 

#3 de voordelen van je voeding

Veel mensen weten dat voeding belangrijk is bij het sporten, maar onderschatten toch nog hoe belangrijk het is. Wanneer je slecht eet dan kun je zoveel sporten als je wilt maar je zult weinig resultaten zien. Eet je ontzettend goed en de juiste dingen, dan hoef je in principe ook veel minder te sporten om dezelfde resultaten te halen. 

#2 Weten is meten

Wanneer je niet bijhoudt wat je precies eet, hoeveel calorieën je binnenkrijgt en andere voedingsstoffen dan weet je ook niet waar je precies naartoe werkt. Met een voedingsschema kan je het precies bijhouden en weet je precies waar je naartoe werkt. Belangrijk is wel dat je een correct voedingsschema gebruikt dat helemaal bij jou en jouw doelen past. Bekijk hier deze uitleg over een voedingsschema’s en welke soorten er zijn. Dan kun je daarna gaan kijken naar welk type voedingsschema het beste bij jou past. 

Conditie wordt door de voeten bepaald

Het goed onderhouden van je voeten is van belang voor je gezondheid. Wanneer je aan sport doet dan is het zaak om ook je voeten in goede conditie te houden. Net zoals je dat met de rest van je lijf doet. Minstens zo belangrijk is onderhoud voor mensen die tot een risicogroep behoren, zoals wanneer je aan bijvoorbeeld reuma, Parkinson, suikerziekte of een andere ziekte lijdt die je voeten ernstig aan kunnen tasten. 

Verschillende groepen, zeker op het eerste gezicht. De ene groep is fit en gezond, terwijl de andere groep onder een ziekte gebukt gaat. Voor beiden geldt echter hetzelfde: de voeten moeten in vorm zijn om de rest van het lichaam te ondersteunen.

Sportvoeten

Wanneer je regelmatig aan sport doet dan zul je misschien al gemerkt hebben dat je prestaties niet optimaal zijn wanneer je voeten dat niet zijn. Het kan vermoeidheid zijn, maar het kan ook komen door een verkeerde houding, eeltvorming of het dragen van de verkeerde schoenen.

Je voetgewrichten worden extra belast tijdens het bewegen. De eisen die er tijdens de gemiddelde sportbeoefening aan worden gesteld leggen bovendien een extra druk op de voeten. Bij schoenen moet je dus nagaan of je voldoende steun hebt bij de zool en of er sprake is van beweeglijkheid van de schoen.

Wanneer je last hebt van likdoorns, ingegroeide teennagels of iets dergelijks dan is het zaak om hier iets aan te laten doen. Anders wordt de kans op blessures groter, omdat je je voet anders gebruikt dan normaal. Hierdoor kun je knie- en rugproblemen krijgen.

Het kan ook zijn dat je je voet tijdens het lopen verkeerd afwikkelt. Dit gaat niet alleen op voor sporters, maar ook voor mensen die voor hun beroep veel moeten bewegen, zoals verpleegsters of mensen die werkzaam zijn in de horeca.

Bij ziekte

Voor mensen die lijden aan een ziekte komen de voetproblemen meestal niet vanwege het bewegen, maar door de ziekte of ten gevolge van medicijngebruik. Het verzorgen van de voeten is ook voor hen belangrijk. Zo bestaan er medische pedicures voor diabetes patiënten. Dit is strikt genomen noodzakelijk.

Voor deze groep is het van belang om operaties en amputaties te voorkomen. Regelmatig bezoek bij een gespecialiseerde pedicure helpt aanzienlijk om dit risico te verkleinen. Zo kun je altijd terecht bij de medische pedicure in Deventer wanneer je een ziekte hebt. Als je een sporter bent of veel loopt dan zou het een goed begin kunnen zijn om de podotherapie in Apeldoorn te bezoeken om goed inzicht te krijgen in de stand van zaken wat betreft je voeten. Voor beide groepen is de voetconditie van belang. 

welke herenschoenen in de zomer

Welke (heren)schoenen draag je in de zomer?

Veel mannen vinden het lastig om ’s zomers een goed paar schoenen uit te zoeken om te dragen. Welke schoenen kun je nou goed dragen, maar welke ook echt niet? Durlinger.com maakte voor ons een overzicht met alle schoenen die je als man zijnde prima kunt dragen tijdens de komende zomer.

Slippers: ultiem ’s zomers

Oké, meteen een side note: slippers zijn eigenlijk alleen geschikt voor casual gebruik en dus niet voor op het kantoor. Maar thuis of tijdens een dagje naar het strand kun je slippers niet vergeten. Slippers zitten altijd comfortabel en zijn lekker open, dus warme voeten zijn verleden tijd.

Sandalen: stijlvolle lefhebber

Ook de sandaal is een beetje tricky, maar kan in veel gevallen een ontzettend stijlvolle oplossing zijn. Vooral wanneer je in de zomer snel last hebt van zweetvoeten kan een sandaal een luchtige oplossing zijn. Wel twee belangrijke opmerkingen. Draag een sandaal nooit – maar echt nooit! – met sokken. Kies ook bij lange wandelingen of andere inspanningen eerder voor een stevigere schoen, aangezien sandalen je hierbij nogal eens in de steek kunnen laten qua comfort.

Loafers: altijd passend en casual

Loafers zijn eigenlijk de ideale zomerschoen. Ze zijn luchtiger dan een sneaker of bootschoen, maar steviger dan een slipper of een sandaal. Deze schoenen passen ook goed onder vrijwel elke outfit, zowel casual als semi-professioneel.

Sportschoenen: grote verscheidenheid aan opties

Sportschoenen zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld en moeten dus zeker in je kledingkast zitten. Er zit altijd wat voor je bij met de honderden mogelijke modellen, kleuren, soorten en maten. Deze schoenen zijn niet uitsluitend voor tijdens de zomer, maar kunnen wel leuk staan onder een zomerse outfit of een korte broek.

Nette zomerschoenen: geen zweetvoeten meer

De laatste optie zijn simpelweg nette schoenen. Deze schoenen tillen je outfit naar een netter niveau en maken je casual outfit net wat chiquer. Bijkomend voordeel: wanneer je een leren uitvoering hebt, zal je minder snel gaan zweten. Dat is natuurlijk wel zo fijn in de zomer. Met dit overzicht zie je dat je eigenlijk niet heel snel de mist in kunt gaan met zomerschoenen. Mis je nog een paartje in je kast of ben je overtuigd geraakt van een ander paar? Kijk eens op durlinger.com. Hoogstwaarschijnlijk ga je daar precies vinden wat je zoekt en kun je stijlvol de zomer door.

werkschoenen

Werkschoenen met hoog loopcomfort

De voeten worden het zwaarst belast tijdens de werkuren. Daarom is niet alleen de veiligheid, maar ook het loopcomfort van belang. Goede werkschoenen zijn de basis van een goede arbeidshouding. Met de juiste werkschoenen is het veel gemakkelijker om alle taken uit te voeren en houd je het een stuk langer vol. Welke comfortabele werkschoenen worden aangeraden bij beroepen waar veel gelopen wordt?

Sneaker werkschoenen

Heb jij na een dag werken zere of vermoeide voeten? Deze comfortabele lichtgewicht schoenen proberen dit te voorkomen. Een erg goede optie zijn de lichte sneaker werkschoenen. Lichtgewicht, een sterk ademend effect en een goede antislipzool vergroten het comfort. Ook goede schokdemping en zolen met energieteruggave tijdens het lopen zijn zeer aan te raden. Factoren die bijdragen aan het loopcomfort:

 • Goede schokdemping
 • Zool met energieteruggave tijdens het lopen
 • Lichtgewicht
 • Flexibele schoen
 • Ademend effect

Beroepen lichtgewicht werkschoenen

Uiteraard is het een groot verschil of iemand in de horeca, zorg of in andere branches als de bouw of beveiliging. Met name bij beroepen waar veel gelopen wordt speelt het loopcomfort een grote rol. Door een lichte schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe.

De meest populaire zorg werkschoenen zijn comfortabele witte instappers. Waarom? Meestal beschikken witte instappers over een antibacteriële voering, ze zijn gemakkelijk schoon te maken, licht van gewicht en zeer comfortabel. Ook in de horeca en in het magazijn maak je lange dagen met veel staan en lopen. Verlicht jouw werkdag door het dragen van goed ondersteunende werkschoenen. Met de juiste schoenen voorkom jij lichamelijke klachten. Bekijk hier een speciale selectie voor horecawerkschoenen.

Schoen met stalen neus of composiet?

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen de tenen optimaal. Veel voorkomende letsels worden op deze manier voorkomen. De stalen veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende, maar tevens de zwaarste variant. Een neus van composiet is bijvoorbeeld een stuk lichter.

 • Stalen neus: goedkoopst en meest compact, maar zwaar van gewicht
 • Composiet neus: licht van gewicht, maar wat groter en lomper in omvang

Selecteer hier jouw werkbranche en kies uit de meest geschikte werkschoenen: https://www.werkschoenen.com/branche-advies.

Werkschoenen zonder zweetvoeten

Ook droge frisse voeten vergroten het loopcomfort. Een ademend effect is van belang bij beroepen waar veel gelopen wordt, want anders kun je snel last krijgen van zweetvoeten. Dit is niet erg hygiënisch en zeker niet comfortabel. Bij goed geventileerde schoenen met goede vochtafvoering en ademende voering heb jij langer frisse voeten.

Natuurrubber Aigle laarzen

Wie een mooie laars zoekt van natuurrubber kan eens kijken naar Aigle laarzen. Het merk Aigle is al langere tijd op de markt en is van oorsprong Frans. De Aigle laarzen zijn er in verschillende varianten en natuurlijk in verschillende maten. Het zijn uniseks laarzen, je hoeft dus niet te letten op of het een mannen- of vrouwenmodel is. De laarzen zijn waterdicht, stevig en comfortabel, maar wat wellicht de doorslaggevende factor is, is dat de prijs-kwaliteit verhouding erg voordelig is. Je bent dus niet meteen de hoofdprijs kwijt voor een goede laars.

Dempende hak

De Aigle laarzen zijn van natuurrubber en dat kan lang meegaan wanneer je voor goed onderhoud zorgt. Je kunt de laarzen schoonmaken met milde zeep en water. Het is vooral belangrijk om de laarzen rustig te laten drogen, dus niet proberen ze zo snel mogelijk droog te krijgen met hulp van de zon of verwarming. Dan droogt het rubber namelijk uit en gaan ze minder lang mee. Aigle laarzen hebben een dempend materiaal in de hak zodat ze lekker lopen.

Van jagersmerk tot lifestyle merk

Aigle laarzen waren oorspronkelijk gemaakt voor vissers en jagers. Inmiddels is Aigle een lifestyle merk geworden en dus ook prima geschikt voor wandelaars of meer alledaags schoeisel. Aigle laarzen hebben behalve dempend materiaal bij de hak ook een schacht van natuurrubber die zorgt dat je drogen voeten houdt, ook wanneer je door natte gebieden aan het wandelen bent. Er zijn verschillende modellen en kleuren van de meeste laarzen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een laars die aan jouw behoeften voldoet.

Instapmodel, strak om de kuiten of in de sneeuw

De Parcours 2 Vario is bijvoorbeeld een laars die aansluitend zit bij de kuit. Om verwarring te voorkomen: het gaat dus hierbij niet om het instapmodel dat Parcours 2 heet. Voor Aigle laarzen die je voeten naast droog ook goed warm kunnen houden, kun je beter de Parcours 2 ISO nemen. Deze heeft een dikke neopreen laag die zorgt dat de warmte behouden wordt bij je voeten. Zo kun je prima in koud water staan of door koude gebieden en sneeuw wandelen bijvoorbeeld.

Een coole fiets kopen, de Elektrische Fat Bike

Een elektrische fat bike is een fiets met dikke banden die uitgerust is met een elektrische motor. Doordat de banden dikker zijn, heb je geen problemen bij het rijden op een besneeuwde ondergrond of op onverharde wegen. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit de SUV van de fietsindustrie is.

Kenmerken van elektrische fat bike

Het geheim van deze fiets zit hem in de banden. Ze bereiken een breedte van 4 tot 8 inch. En door de lage druk in de banden, verbetert de grip. Hierdoor lijkt het alsof je zweeft over het oppervlak. En als je de druk in de banden verhoogt, kan je de elektrische fat bike gebruiken als een gewone mountainbike. Maar niettemin is zijn ware roeping op moeilijk toegankelijke paden fietsen. 

Waarom heb je een elektrische fat bike nodig?

De ideale omstandigheden om te fietsen zijn vaak niet aanwezig. Sneeuw, regen of geen geasfalteerd wegdek maken het fietsen met een gewone fiets moeilijk. Maar een fat bike kent niet veel problemen in verband met het wegdek. De Fat Bike is uitgevonden in Alaska door Mark Grunwald. Alaska heeft een zeer grillig klimaat, en het fietsseizoen is er kort. Daarom was er behoefte aan een fiets waarop je het hele jaar door kan fietsen. En zo werd de fat bike geboren.

Voordelen van de elektrische fat bike:

– Hij is geschikt voor elke ondergrond: sneeuw, modder, zandduinen, ijs, enz. Natuurlijk is hij ook geschikt voor gewoon asfalt. Een elektrische fat bike kan op elk moment van het jaar gebruikt worden.

– Het besturen van een elektrische fat bike is eenvoudig. De rijden erop is niet moeilijker dan op een gewone fiets. Het voordeel is dat je tijdens het fietsen alle spiergroepen traint. Daarom zal je, bij regelmatig gebruik, je gezondheid verbeteren.

– De elektrische fat bike is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Zowel tieners als gepensioneerden kunnen ermee overweg.

– De meest zachte en comfortabele rit op een gevarieerde en onvoorspelbare ondergrond.

– Met een fat bike krijg je de kans om al rijdend nieuwe sensaties en emoties te ervaren. Bijvoorbeeld off-road tochten of rijden door besneeuwde velden.

– Kan veel beter met obstakels overweg dan een gewone fiets.

– De elektrische fiets ziet er aantrekkelijk uit dankzij de banden.

Het belangrijkste bij een fat bikes zijn niet eens de brede banden, maar de lage bandenspanning. Daardoor zal je niet snel een lekke band krijgen. De banden kunnen soms 5,5 inch dik zijn en hebben brede velgen van 65 mm tot 100 mm. Dankzij deze eigenschappen kan de druk in de binnenbanden tussen de 0,5 en 2 atmosferische eenheden worden gehouden.

Voor wie is een elektrische fat bike geschikt?

Dit model van elektrische fietsen garandeert in de eerste plaats veiligheid en comfort op de weg. Bovendien is dit niet afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van de ondergrond. De fabrikanten van deze elektrische fat bikes garanderen kwaliteit en betrouwbaarheid in iedere situatie.

Is een elektrische fiets duur?

De prijs van een elektrische fiets is afhankelijk van de fabrikant en de materialen die bij de productie zijn gebruikt. Je kan een fietsmodel kopen vanaf ongeveer 450 euro. Met een hoger budget kan je een hoogwaardige elektrische fat bike kopen met een mooi design. Elektrische fat bikes zijn veel goedkoper dan een auto en slechts iets duurder dan een gemiddelde goede elektrische fiets. Vergeet daarnaast ook niet de extra uitrusting om je tocht comfortabeler te maken. Bijvoorbeeld een helm, een zaklamp, een betrouwbaar fietsslot en andere accessoires.

De elektrische fat bike is de ideale keuze voor liefhebbers van extreme of lange fietstochten.

Beginnen met hardlopen, wat moet je weten?

Hardlopen is een van de meest goedkope manier om af te vallen en aan je conditie te werken. Een hoop mensen stoppen al binnen 14 dagen vanwege gebrek aan tijd of motivatie. En dat terwijl het hardlopen zelf niet eens al te veel tijd kost. Door middel van hardlopen kun je even lekker tot jezelf komen en je kunt je even afsluiten van de buitenwereld. Plus, het gevoel als je klaar bent is heerlijk.

Wat heb je nodig om goed te kunnen hardlopen?

 • Wat je vooral nodig hebt is comfortabele schoenen. Deze zullen lekkerder lopen en je zult een stuk minder snel last krijgen van blessures. Wanneer je echt lekker wilt hardlopen dan zijn goede schoenen echt essentieel.
 • Daarnaast is ook sportkleding een hele belangrijke factor. Voor de vrouwen is een goede sport bh van belang, een goede sport bh is er speciaal voor gemaakt om intensief te sporten. Dus dan zullen er op dat gebied geen problemen optreden. En voor de mannen is een comfortabel t-shirt uiteraard erg van belang. Wanneer het buiten niet zo warm is kun je het beste meerdere lagen aan kleding dragen.
 • Zorg ervoor dat je genoeg te drinken meeneemt, water is de beste en de meest gezonde keuze. Het is belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Voor de rest heb je onderweg niets nodig. Wellicht kun je jouw telefoon meenemen voor muziek, dit motiveert toch altijd wel wat extra.

Wees realistisch in je trainingsplan

Stel realistische doelen. Doe geen dingen die niet haalbaar zijn. Wanneer je veel te ambitieus bent dan begin je met een goed gevoel, maar dan komt die enorme drop in motivatie om de hoek kijken. Die wordt namelijk veroorzaakt door doelen die bij lange na niet realistisch zijn. Als je meer haalt dan de gestelde doelen dan is dat mooi, maar wees in eerste instantie altijd realistisch met wat je jezelf oplegt.

Wat ook altijd een goed idee is, is inspiratie opdoen in een online magazine. Hier vind je veel tips van anderen die jou kunnen helpen. Leren van anderen is altijd de weg om zelf beter te worden. Soms dan raken de mogelijkheden om te verbeteren vanuit jezelf op. Hoewel deze er altijd zijn worden ze soms minder voor de hand liggend. Maar soms kunnen anderen dingen doen die voor jou ineens een deur wagenwijd opzet in de richting van nieuw succes.

Deze gadgets maken je wandeling nog beter

Wandelen is de sleutel tot een gezond en fit lichaam. Uit onderzoek blijkt dat wandelen niet alleen effectief is voor een goede mindset. maar ook voor je hart en bloedvaten, darmen en longen en je krijgt ook een flinke dosis vitamine D binnen. Kortom, wandelen is goed voor je. En om je wandeling nog effectiever te maken, hebben wij een aantal items op een rijtje gezet.

Waterfles
Gehydrateerd blijven is essentieel tijdens een wandeling. Zorg daarom dat je altijd water op zak hebt. Wanneer je een waterfles uitkiest, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Wil je een waterfles bevestigen aan je broek of tas? Geef je de voorkeur aan een trektuit? Moet de fles vaatwasserbestendig zijn? Wil je een fles van roestvrijstaal? Wil je de waterflessen laten bedrukken? Er zijn talloze opties, dus het is verstandig om vooraf research te doen.  

Activity tracker
Als je veel wandelt, wil je ook weten wat het effect is. Wat doet het met je hartslag en hoeveel stappen zet je precies? Dat kan een activity tracker je laten zien. Een activity tracker gebruik je als een polsbandje. De meeste trackers zijn voorzien van lichtgewicht waardoor hij geen last is aan je pols. Daarnaast kun je de trackers koppelen aan een app op je telefoon. Zo krijg je inzicht in je prestaties. Handig he?

Zaklamp
Maak je ‘s avonds wel eens een wandeling? Dan kan het wel eens van pas komen om een zaklamp mee te nemen. Met een zaklamp kun je het pad voor je namelijk goed zien. Handig voor als je langs een smalle berm loopt. Een zaklamp kun je bovendien bevestigen aan je sleutelbos zodat je ‘m altijd bij je hebt.

Oordopjes
Luister je tijdens het wandelen graag naar muziek of podcasts? Investeer dan in goede oordopjes. Deze oortjes bedien je met je telefoon en zijn ideaal voor wanneer je graag je handen vrij hebt. Je kunt er ook voor kiezen om draadloze oortjes te kopen waarvan je het hoesje middels een karabijnhaak veilig kunt bevestigen aan je tas of aan je broek.


Post navigation