vrijwilligerswerk haarlem

Is vrijwilligerswerk Haarlem ook iets voor u?

Veel mensen denken er op een zeker ogenblik aan om aan vrijwilligerswerk Haarlem te doen. Ondanks het feit dat er hier uiteraard geen financiële compensatie voor wordt aangeboden is het wel zo dat er op andere manieren voldoening mee kan worden behaald. Veel mensen onderschatten dan ook wat het resultaat kan zijn van vrijwilligerswerk doen. Bent u eveneens geïnteresseerd in vrijwilligerswerk Haarlem doen, maar wilt u graag in eerste instantie meer te weten komen over alle exacte voordelen die er aan verbonden zijn? Dat is perfect mogelijk door middel van de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Welke voordelen zijn er verbonden aan vrijwilligerswerk Haarlem?

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op de voordelen die gepaard gaan met vrijwilligerswerk Haarlem doen? Er mag dan geen verloning voor worden aangeboden, dat neemt niet weg dat u alsnog kunt rekenen op een aantal interessante voordelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat vrijwilligerswerk Haarlem doen in de praktijk ongelofelijk leuk is. U leert niet alleen nieuwe mensen kennen, daarnaast zorgt u ervoor dat uw vrije tijd op een leuke en interessante manier wordt ingevuld.

Bovenstaande voordelen zijn nog lang niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat u met vrijwilligerswerk Haarlem een positieve bijdrage levert aan de samenleving in de omgeving. Lang niet iedereen en lang niet alle organisaties beschikken immers over de vereiste financiële middelen om bepaalde doelen te realiseren. Dat u daar uw steentje aan bij kunt dragen kan dus zeer interessant zijn. Bovendien spreekt het voor zich dat u middels vrijwilligerswerk Haarlem ook uw eigen netwerk zult versterken en zult u bovendien ook nog eens uw talenten extra in de verf zetten. Klinken deze vele voordelen voor u ook als muziek in de oren? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog met vrijwilligerswerk Haarlem!

Moet u ook rekening houden met bepaalde nadelen?

In principe zijn er geen nadelen verbonden aan vrijwilligerswerk Haarlem. Waar u wel rekening mee moet houden is of u er de tijd voor heeft om u echt in te zetten voor vrijwilligersinitiatieven. Dat lijkt namelijk weliswaar voor de hand liggend, maar dat is het niet. Veel mensen worden zelf geconfronteerd met een povere financiële situatie waardoor men er bijvoorbeeld voor kiest om in het weekend extra werk uit te gaan oefenen die wel betalend is. Heeft u dus met andere woorden het geld zelf echt nodig? Dan is het mogelijk dat vrijwilligerswerk Haarlem voor u mogelijks niet de beste keuze is.

Naast bovenstaande is het ook zo dat de meeste initiatieven die aan vrijwilligerswerk Haarlem doen het belangrijk vinden dat de mensen die zich inzetten dat ook op periodieke basis doen. Eén keer aan vrijwilligerswerk doen zal dan ook in de praktijk uiteraard het verschil wellicht niet maken. Bedenk dus altijd voor uzelf of u echt voldoende gemotiveerd bent om aan vrijwilligerswerk Haarlem te doen en of u er daadwerkelijk voldoende tijd voor kunt uittrekken. Alleen op deze manier zorgt u ervoor dat u over de middellange tot lange termijn echt een concreet verschil kunt maken met uw vrijwilligerswerk.

dating 50 plus

Dating voor 50+

Bent u een vijftigplusser en bent u op zoek naar een manier om aan online dating te beginnen? Daten als vijftig plusser kan een lastige opgave zijn, vooral als u gewoon fulltime werkt en daardoor alleen in de weekenden af kunt spreken met mensen. Soms vinden mensen het moeilijk om weer te gaan daten of zien ze op tegen het hele proces van daten. In die gevallen kan het een goede keuze zijn om te kiezen voor online dating. Dit maakt het hele proces van een date vinden namelijk een heel stuk makkelijker en hierbij kunt u ook gemakkelijker op zoek gaan naar de mogelijkheden. In dit artikel bespreken we verscheidene mogelijkheden om aan online dating te beginnen.

50+ dating website

Omdat het steeds vaker voorkomt  dat mensen boven de vijftig op zoek gaan naar een partner,zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van online dating websites. Denk hierbij aan de verscheidene websites die speciaal voor de vijftigplusser zijn ingericht. Het handige aan deze sites is dat u enkel met mensen van uw eigen leeftijd te maken heeft en dus een grotere slagingskans heeft. Het leuke aan online daten is dat u gemakkelijk een eigen profiel op kunt zetten en hierbij ook aan kunt geven waar u naar op zoek bent. Bij goede websites moet u ook altijd uw eigen identiteit verifiëren, zodat men er zeker van kan zijn bij elkaar te het om echte mensen gaat. Zorg dan ook dat alle informatie op uw profiel altijd eerlijk is en dat u niet overdrijft.

Afspreken via een dating site

Het kan moeilijk zijn om de eerste keer af te spreken via een datingsite. In die gevallen is het dan ook goed om uw zoekradius op de site klein te houden, zodat  u enkel in uw eigen regio of stad hoeft te zoeken. Dit maakt het makkelijker om af te spreken in een bekende locatie. Zo kunt u gemakkelijk wennen aan het daten met mensen die u heeft leren kennen via een datingsite.

Online groepen

Het kan ook heel erg fijn zijn om gebruik te maken van gratis daten naast de betaalde website. Zo kunt u de kansen dat u iemand vindt nog vergroten. Het is belangrijk dat u als eerste een profiel aanmaakt op zo een website. Daarna kunt u uit gaan breiden met behulp van online groepen die op sociale media zijn ontstaan. Dit kunnen groepen in de buurt zijn die zich richten op vijftig plus dating, maar ook groepen die bijvoorbeeld op woensdagavond samen de honden uitlaten. Zo kunt u gemakkelijk betrokken raken bij een leuke groep mensen en wie weet vindt u in die ongedwongen sfeer wel iemand die goed bij u past.

Ondertussen gebruikt u de online platformen om op zoek te gaan naar mensen die volgens een slim algoritme goed bij u zouden passen. Zo vergroot u uw kansen en vindt u geheid uw ideale partner. Het is dan ook enorm aan te raden om gebruik te maken van online daten. Dit is de ideale manier om mensen te leren kennen die u anders wellicht nooit in uw leven ontmoet had. Zo vindt u de ware liefde met behulp van het internet.

Lid worden van de datingsite plusmatch kost maar een paar minuten van uw tijd en is daarnaast gratis.

Keuzegids: fijne wandelsokken vinden

We gaan ervanuit dat je al fijne wandelschoenen hebt kunnen bemachtigen. Echter wij nemen ook aan dat je niet met blote voeten in je schoenen wilt gaan lopen. Denk aan alle stank! Enfin, wat je nodig hebt zijn fijne ademende sportieve sokken. Maar er zijn nogal wat opties op dit vlak onderschat dat niet. Daarom nemen we je in dit artikel bij de hand om de juiste keuzes te maken.

In de eerste plaats zouden we afraden een willekeurige Nederlandse warenhuis in te lopen en daar een willekeurig paar sokken te kopen. Vaak zijn dit sokken van waardeloze kwaliteit. Wellicht dat deze sokken goed kunnen dienen als huissokken. Maar met wandeltochten heb je meer duurzame sokken nodig. Ga je hiken met sokken van de Action o.i.d. dan kun je donder op zeggen dat er binnen de kortste keren gaten in je sokken zitten en dat is geen fijn gevoel. Goedkoop is duurkoop in dit geval.

Wat dan wel? Er zijn verschillende kwalitatieve merken te vinden online voor voordelige prijzen. Hier vindt je een handig totaaloverzicht van alle mogelijke sokken van top merken: https://www.hemdvoorhem.nl/herensokken. Sokken merken zijn een beetje als auto merken, sommigen prefereren Audi, anderen BMW, weer anderen gaan voor Mercedes. Enfin, topmerken op sokken vlak zijn Falke, Burlington, Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Schiesser. Daar kun je altijd op vertrouwen op die merken.

Als we een specifiek model mogen uitlichten dan zouden dat de Falke Run sokken zijn, te vinden in Nederland hier: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-run-sokken. Enfin, oorspronkelijk dus bedoeld voor het hardlopen. Maar dat betekent niet dat ze louter gebruikt kunnen worden voor hardlopen. Natuurlijk mogen ze ook gebruikt worden voor zaalvoetbal, fietsen of in dit geval wandelen. Deze sokken ademen erg goed, en je zult merken dat je voeten een stuk minder stinken na een lange wandeltocht. Hoe komt dit vraag je je wellicht af. Welnu, Falke heeft met deze sok een perfecte balans gevonden tussen katoen (80%) en polyester (20%). Het katoen zorgt ervoor dat de sok ademt en vocht voldoende afdrijft. Het polyester, helpt om de sok goed in model te houden.

wandeltocht

Leuke activiteiten die je deze zomer kan oppakken

De zomer is in aantocht. Een aantal dagen kroop het temperatuur al richting de dertig graden. Het wordt binnenkort tijd om even tot rust te komen en om even aan jezelf te denken. In dit artikel staan dan ook leuke activiteiten die je deze zomer kan oppakken. Om je alvast een tipje van de sluier te geven: pas je tuin aan met een leuke loungeset, of maak een leuke wandeling!

Verbouw je tuin

In de vakantie heb je de tijd om je ideale droomhuis te creëren. Zo kan je ook de tuin aanpassen. Allereerst is het belangrijk om het budget te bepalen. Zo kan je het aan een hovenier uitbesteden als het budget het toelaat. Hou er wel rekening mee dat je voor een tuinontwerp van 100 m2 je 500 euro lichter bent.

Je kan natuurlijk ook zelf je tuin ontwerpen. Zo bespaar je flink in de kosten. Gebruik hiervoor de 3D tuinontwerpsoftware. Verder maak je leuke plantenbakken van oude planken. Ook zijn er websites waar je gratis spullen kan afhalen. Heb je niet gevonden wat je zocht? Door goed het interieur te vergelijken vind je bijvoorbeeld leuke loungesets!

wandeltochten maken

Wandeltochten maken

Een wandeling maken brengt je tot rust. Voor de vakantie heb je waarschijnlijk veel stress gehad. Niet voor niets gaat heel veel kantoorpersoneel in de pauze een wandeling maken. Een wandeling maken is gezond voor je. Het RIVM, een Nederlandse gezondheidsorganisatie geeft namelijk als advies om iedere dag een half uur achter elkaar matig tot intensief te bewegen.

Wist je dat je stoelgang sneller gaat werken van een wandeling? Even bewegen helpt je om je maaltijd sneller af te breken en de ingrediënten op te slaan.

Het laatste voordeel: een wandeling maakt je creatiever. Vaak krijg je de beste ideeën als je even wat anders aan het doen bent, bijvoorbeeld door te scheren. Omdat je hoofd leeg is heb je juist de ruimte voor creativiteit. Eureka!

Mooie wandeltochten maken in Griekenland

Wanneer je deze vakantie naar Griekenland gaat, is het goed om je te verdiepen in de prachtige historie, natuurgebieden en uitgaansgelegenheden, dat het eiland biedt. Griekenland is een van de mooiste eilanden ter wereld en is een eiland dat je een keer in leven bezocht moet hebben. Het bestaat uit meerdere eilanden, maar of je nu naar Kreta of Zakynthos gaat, elk eiland biedt zijn eigen bijzonderheden. In dit artikel vertelt Griekipedia je alles over de mooiste wandeltochten die je kunt maken in Griekenland.

Verschillende soorten plekken

Griekenland is geen klein landje, en daarom heb je dan ook de keuze uit een tal van verschillende plekken. Naast de verschillende eilanden die er zijn, kun je ook nog een keuze maken tussen verschillende natuurgebieden. Wil je liever een strandwandeling maken of hou je meer van de bergen? Je kunt wandelen langs rivieren en door bossen. Griekenland biedt het allemaal.

Accommodaties en horeca

Na een lange wandeltocht wil je natuurlijk niets liever dan aankomen bij een fijne accommodatie met lekker eten. In Griekenland kun je genieten van heerlijke Griekse recepten, denk bijvoorbeeld aan Gyros. Daarbij is er keuze uit veel hotels, maar ook herbergen, waar je voor een nachtje terecht kunt, zodat je de dag erna weer verder kunt trekken.

Groepsactiviteiten

Je kunt uiteraard alleen op pad, en daar is Griekenland ook uitermate geschikt voor. Maar als je meer een groepsmens bent of gewoon graag begeleid wordt op het eiland, kun je ervoor kiezen om met een groep op pad te gaan. Er zijn verschillende organisaties die wandelvakanties aanbieden, waarbij je met een groep wandelaars Griekenland gaat ontdekken.

Wil je nog veel meer over Griekenland te weten komen? Klik dan hier!

Een kantoorbaan? Ga vaker wandelen

Na uren op kantoor aan het werk te zijn geweest heb ik vaak behoefte om mijn benen te strekken. Je kan naar de printer verder lopen of even naar de kantine gaan, maar je bent snel weer terug. Ik zou liever een korte wandeling maken. Herkenbaar? In dit artikel laat ik je het belang van een korte wandeling zien. Verder laat ik je leuke wandelroutes zien.

Waarom je vaker zou moeten wandelen

Heb je even tijd om te ontspannen? Maak een wandeling! Dit is goed voor je dagelijkse lichaamsbeweging. Het RIVM, de Nederlandse gezondheidsraad, beveelt ons aan om een keer per dag minimaal een half uur achter elkaar matig tot intensief te bewegen. Een wandeling valt hier ook onder. De lichaamsbeweging bevordert je bloedsomloop. Dit zorgt er voor dat je hersenen meer zuurstof krijgen. Een stuk gaan wandelen heeft een positieve werking op je hersenen, waardoor je je beter kan concentreren en je beter kan reageren.

Het wandelen is een mooi moment om je collega’s beter te leren kennen. Door te wandelen heb je bovendien minder stress. Je zou er ook voor kunnen kiezen om tijdens een wandeling het werk te bespreken. Zo verloopt je werk een stuk ontspannener!

Ontdek je omgeving!

Natuurlijk komt het niet altijd uit om te gaan wandelen. Daarom doe ik het ook alleen als het pauze is en als mijn hoofd vol zit. Ook in je vrije tijd is het leuk om met je vrienden en collega’s te gaan wandelen. Het is namelijk lekker relaxt. Wist je dat wandelen beter werkt tegen stress dan fietsen of rennen? Je doet er dus zeker goed aan om in je (vrije) tijd te gaan wandelen in de natuur. De natuur geeft namelijk geen oordeel. Hierdoor kan je gedachten namelijk lekker de vrije loop laten gaan.

Hieronder staan mooie wandelroutes in de natuur:

Als activiteit kan je kiezen om in Rotterdam te gaan wandelen rond de Kralingse Plas. De route is geschikt op ieder niveau, want er is ook een route van 4,5 kilometer. Op deze route kom je molens tegen, wandel je op een mooie boulevard en zie je een haventje.

Heb je Rotterdam nog niet uitgekeken? Je kan ook er voor kiezen om langs de highlights van Rotterdam te wandelen. Loop langs het Centraal Station, de markthal, het museumpark, Katendrecht en de Euromast. Geniet van de Skyline van Rotterdam! Meer zin in een uitje in Rotterdam? Je kan hier kiezen uit heel veel activiteiten, zoals het spelletje ‘wie is de mol?’ en de escaperooms.

Heb je een goede conditie? In Doorn, Utrecht, heb je ook een prachtige route. Je loopt langs vreemde objecten, zoals de Stenen Tafel en de Doornsche Kei. Je komt ook langs een uitkijkpunt, waar je prachtig zicht hebt op de Utrechtse Heuvelrug.

Nederland is mooi

Deze routes zijn slechts een greep van wat Nederland te bieden heeft. Rotterdam heeft veel te bieden, want naast de architectuur kan je ook de natuur opzoeken. Maar wat dacht je van Amsterdam met de Prinsengracht, of Giethoorn? Door te wandelen kan je op een ontspannen manier je omgeving verkennen. De natuur is hier zo mooi!

michael kors allie sneakers

Vul je schoenencollectie aan met Michael Kors Allie sneakers

Schoenen kun je nooit genoeg hebben! Vooral niet als het op sneakers aankomt. Zowel casual als op het werk kun je de schoenen dragen, ze lopen onwijs comfortabel en je geeft een relaxte twist aan iedere outfit. Daarom doet het je zeker goed om Michael Kors Allie sneakers aan je collectie toe te voegen. De perfecte sneakers voor een leuke stadswandeling. Loop jij dit jaar op een comfortabel paar van dit fashion-forward modelabel?

Tijdloos en gemaakt van prachtig leer
Deze sneakers binnen deze collectie zijn tijdloos en gemaakt van prachtig leer. De schoenen zijn met oog voor aandacht ontworpen en dankzij de rubberen zool loopt de schoen ook nog eens erg fijn. Een van de meest geliefde kleuren is de sneaker in het wit, dat vrijwel met ieder kledingstuk te combineren is, Gaat je voorkeur niet uit naar een witte schoen? Geen probleem! Het model is namelijk ook uitgebracht in verschillende andere kleuren.

De zoolrand loopt bij de hiel wat hoger op
Kenmerkend aan de Michael Kors Allie sneakers, is dat de zoolrand bij de hiel wat hoger op loopt. Dit is in het totaal een verschil van ongeveer een centimeter. Dankzij het grove profiel heb je veel grip bij iedere stap die je zet. De schoen valt normaal uit, dus bestel gerust de maat die je normaal ook draagt.

Het logo van Michael Kors is subtiel in de schoen verwerkt
Het logo van Michael Kors is subtiel in de vorm van een grafisch patroon in het ontwerp van de schoen verwerkt en dankzij de zilverkleurige details geef je net dat vleugje glamour aan iedere outfit. Ook zijn een aantal andere schoenen binnen de collectie gemaakt van materialen zoals suède, canvas en imitatieleer. Of je nu het liefste een goede denim met een basic shirtje draag of een los vallend jurkje, de Michael Kors Allie sneakers kun je moeiteloos met iedere outfit combineren.

Strakke lijnen en een soepele leren constructie
Strakke lijnen en een soepele leren constructie komen moeiteloos samen in de Michael Kors Allie sneakers. Het grafische ontwerp en de metallic accenten zorgen voor de nodige dosis glans bij elke stap. De schoenen zijn in verschillende kleurpaletten uitgebracht. Denk hierbij aan wit, zwart, bruin, roze, grijs en groen. Naar welke kleur gaat jouw voorkeur uit? De keuze is geheel aan jou!

mount killimanjaro

Mount Kilimanjaro beklimmen?

Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg op aarde. Vandaar ook dat jaarlijks zoveel mensen te voet naar de top van de gigant (proberen te) gaan om daar te genieten van een adembenemend uitzicht. In een tijdsbestek van tussen de zes en negen dagen is het mogelijk de top van de berg te bereiken. Maar wat is er behalve de hoogte nou zo bijzonder aan Mount Kilimanjaro? Wat maakt deze berg de moeite van het beklimmen dan eigenlijk waard? Lees hier alle bijzonderheden over Mount Kilimanjaro. Heb je plannen om ook de Kilimanjaro te bedwingen? Verdiep je dan eerst goed in de aangeboden routes. Er zit verschil in duur maar ook in uitzicht op de berg. Vraag dus eerst goed na wat de leukste en ook meest geschikte route voor je is. Ben je fysiek niet in orde, kies dan niet voor de snelste route naar boven maar gun jezelf wat meer tijd.

Veertig kilometer breed
De Kilimanjaro is 5.895 meter al is de meest nauwkeurige meting die ooit (in 2008) verricht is 5891,8 meter. De Kilimanjaro stijgt liefst 4877 meter boven de omliggende vlaktes uit en de gigantische berg is maximaal veertig kilometer breed. De basis van Mount Kilimanjaro heeft een oppervlakte van 388.500 hectare. De berg ligt nabij de grens tussen Tanzania en Kenia, niet ver van de zuidelijke evenaar.

Bevolking actief in landbouw, bijenteelt en de jacht
Het gebied rond Mount Kilimanjaro is dichtbevolkt en in de uitlopers van de gigant woont een lokale stam die luistert naar de naam Chagga. Deze bevolkingsgroep kwam zo’n driehonderd jaar geleden als nomaden en vestigden zich aan de voet van de berg als boeren. Lokalen gebruiken vaak illegaal bos om te stoken en houden zich verder vooral bezig met landbouw, bijenteelt en de jacht.

Asbak Mount Kilimanjaro heeft een diepte van 350 meter
Mount Kilimanjaro, die zich ongeveer 750.000 jaar geleden vormde, is een stratovulkaan, wordt als ‘slapend, niet uitgestorven’ geclassificeerd en geldt als de grootste van een gordel van vulkanen in het noorden van Tanzania. De laatst bekende uitbarsting vond naar verluidt 360.000 jaar geleden plaats, tweehonderd jaar geleden werd de laatst vulkanische activiteit geregistreerd. Leuk om te weten is dat de centrale asbak een diepte kent van 350 meter.

Bijzonder: van woestijn naar gletsjer
Bovenop Mount Kilimanjaro vind je gletsjers, al verloor de Kilimanjaro sinds 1912 al 82 procent van de ijskap. Nu beslaat het gletsjergebied nog slechts een oppervlakte van 2,5 vierkante kilometer. Bijzonder is wel dat de omstandigheden op de Kilimanjaro boven de 4500 meter eerst woestijnachtig worden om dus te eindigen in een gletsjer.

Buffels, elanden en olifanten
Wie onderweg is naar de top van de Kilimanjaro kan behoorlijk wat verschillende dieren tegenkomen. Bekend is dat 140 soorten zoogdieren op de Kilimanjaro leven, boven de boomgrens zijn zeven grote zoogdiersoorten geregistreerd, waarvan buffels, elanden en olifanten de meest bekende zijn. Ook de blauwe aap en de bushbaby leven er terwijl er liefst 179 soorten vogels zijn geregistreerd. Uiteraard maakt de Mount Kilimanjaro deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO.

leuke tasjes

De juiste tas voor de juiste gelegenheid

Als vrouw weet je hoe essentieel het is om een goede tas bij je te hebben. Je hebt vaak niet genoeg broekzakken en je wilt liever ook niet al je spullen in je jaszak laten zitten. Je kunt de deur dus eigenlijk niet uit zonder tas. Je moet dan alleen nog bepalen welke tas je mee gaat nemen. Heb je veel spullen bij je en dus een grote tas nodig? Of neem je alleen je telefoon en portemonnee mee en heb je genoeg aan een kleine handtas? Wij hebben de leukste tassen voor je op een rij gezet.

Een tas voor naar school of naar je werk

Wanneer je naar school of naar je werk gaat, heb je vaak niet genoeg aan een kleine handtas. Je hebt vaak een laptop of boeken nodig. En veel mensen nemen ook hun eigen lunch mee. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor stevige tas met genoeg ruimte voor al deze spullen. Je kunt kiezen voor een rugzak, maar een grote handtas werkt vaak net zo goed. De bekendste merken voor goede werk- of schooltassen zijn: Eastpak, Herschel en Cowboysbag.

Een tas voor een avondje uit

Wanneer je een avondje uit gaat heb je vaak een stuk minder spullen nodig dan wanneer je naar school of werk gaat. Enkel je telefoon en portemonnee voldoen vaak al. Voor een avondje uit heb je dus ook een veel minder grote tas nodig. Kleine handtassen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Kies voor een simpele clutch, koop een klein rugzakje of ga voor een handig heuptasje. Op internet zijn er veel leuke tasjes te vinden. Zowel goedkopere van bijvoorbeeld H&M of Zara als duurdere van bijvoorbeeld Micheal Kors of Louis Vuitton.

Kleine kinderen? Zo vind je een goede luiertas

Wanneer je een baby of kleine kinderen hebt is het belangrijk om een goede luiertas te hebben. Je hebt veel spullen nodig wanneer je weggaat: luiers, billendoekjes, een flesje en ga zo maar door. Het is daarom fijn als je een tas hebt waar je alles in kwijt kan. Er zijn een hoop verschillende soorten luiertassen, er zijn rugtassen, schoudertassen en tassen die je makkelijk aan de kinderwagen kunt hangen. De bekendste merken voor luiertassen zijn: Babymoov en Beaba. Daarnaast zijn er ook veel bekende designers die tegenwoordig luiertassen verkopen.

Ardennen wandelen

Ideale wandelvakantie dichtbij huis: Ardennen gids

Mijn favoriete vakantie bezigheid is dus wandelen of hiking of hoe je het ook wilt noemen. In dit artikel wil ik een van de onderschatte bestemmingen voor wandelvakanties toelichten namelijk de Belgische Ardennen.

Iedereen heeft het maar over verre oorden als Kaapverdië en de Azoren. Maar waarom zou je daar helemaal heenvliegen als je net bij de grens de Ardennen hebt? Ik begrijp het de Ardennen klinken niet zo spannend en exotisch als de Azoren. Maar beoordeel een bestemming op wat deze werkelijk te bieden heeft, niet op de marketing of dat het exotisch zou zijn. Ik weet niet hoe met jou zit, maar zodra ik de grens over ga of dat nu oostwaarts of zuidwaarts is, ik krijg direct een vakantiegevoel. Ook in de Ardennen.

Waarom dan niet in eigen land blijven vraag je je wellicht af. Welnu, in Nederland hebben we gewoonweg niet veel natuur. En nogmaals je wilt wel een beetje dat vakantiegevoel krijgen dus daarom de grens over.

In de Ardennen zijn er op de meeste campings vele wandelroutes te maken. Een camping waar ik graag kom is deze. Met name vanwege de vele wandel opties, die vaak al direct vanaf de camping beginnen. Dat is al helemaal ideaal dan hoef je niet eerst in een auto te zitten o.i.d. Verder is het zo dat ze ook arrangementen verzorgen beschreven hier. Dit is ideaal want dan hoef je in principe alleen nog maar op te dagen, en mee te wandelen idealen voor beginnende wandelaars. Eten hoef je ook niet aan te denken wordt voor je verzorgd en is klasse. Lekker slapen aan het eind van de dag in een stacaravan of blokhut. Laatste wat je wilt na een dag vol wandel inspanningen is slapen in een tentje met rugpijn als gevolg de volgende dag. Nee dat hoeft allang niet meer er zijn meer dan voldoende faciliteiten en accommodaties in de Ardennen om je leven makkelijk te maken.


Post navigation