Werkschoenen met hoog loopcomfort

De voeten worden het zwaarst belast tijdens de werkuren. Daarom is niet alleen de veiligheid, maar ook het loopcomfort van belang. Goede werkschoenen zijn de basis van een goede arbeidshouding. Met de juiste werkschoenen is het veel gemakkelijker om alle taken uit te voeren en houd je het een stuk langer vol. Welke comfortabele werkschoenen worden aangeraden bij beroepen waar veel gelopen wordt?

Sneaker werkschoenen

Heb jij na een dag werken zere of vermoeide voeten? Deze comfortabele lichtgewicht schoenen proberen dit te voorkomen. Een erg goede optie zijn de lichte sneaker werkschoenen. Lichtgewicht, een sterk ademend effect en een goede antislipzool vergroten het comfort. Ook goede schokdemping en zolen met energieteruggave tijdens het lopen zijn zeer aan te raden. Factoren die bijdragen aan het loopcomfort:

  • Goede schokdemping
  • Zool met energieteruggave tijdens het lopen
  • Lichtgewicht
  • Flexibele schoen
  • Ademend effect

Beroepen lichtgewicht werkschoenen

Uiteraard is het een groot verschil of iemand in de horeca, zorg of in andere branches als de bouw of beveiliging. Met name bij beroepen waar veel gelopen wordt speelt het loopcomfort een grote rol. Door een lichte schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe.

De meest populaire zorg werkschoenen zijn comfortabele witte instappers. Waarom? Meestal beschikken witte instappers over een antibacteriële voering, ze zijn gemakkelijk schoon te maken, licht van gewicht en zeer comfortabel. Ook in de horeca en in het magazijn maak je lange dagen met veel staan en lopen. Verlicht jouw werkdag door het dragen van goed ondersteunende werkschoenen. Met de juiste schoenen voorkom jij lichamelijke klachten. Bekijk hier een speciale selectie voor horecawerkschoenen.

Schoen met stalen neus of composiet?

Werkschoenen met een veiligheidsneus beschermen de tenen optimaal. Veel voorkomende letsels worden op deze manier voorkomen. De stalen veiligheidsneus is waarschijnlijk de meest bekende, maar tevens de zwaarste variant. Een neus van composiet is bijvoorbeeld een stuk lichter.

  • Stalen neus: goedkoopst en meest compact, maar zwaar van gewicht
  • Composiet neus: licht van gewicht, maar wat groter en lomper in omvang

Selecteer hier jouw werkbranche en kies uit de meest geschikte werkschoenen: https://www.werkschoenen.com/branche-advies.

Werkschoenen zonder zweetvoeten

Ook droge frisse voeten vergroten het loopcomfort. Een ademend effect is van belang bij beroepen waar veel gelopen wordt, want anders kun je snel last krijgen van zweetvoeten. Dit is niet erg hygiënisch en zeker niet comfortabel. Bij goed geventileerde schoenen met goede vochtafvoering en ademende voering heb jij langer frisse voeten.