Keuzegids: fijne wandelsokken vinden

We gaan ervanuit dat je al fijne wandelschoenen hebt kunnen bemachtigen. Echter wij nemen ook aan dat je niet met blote voeten in je schoenen wilt gaan lopen. Denk aan alle stank! Enfin, wat je nodig hebt zijn fijne ademende sportieve sokken. Maar er zijn nogal wat opties op dit vlak onderschat dat niet. Daarom nemen we je in dit artikel bij de hand om de juiste keuzes te maken.

In de eerste plaats zouden we afraden een willekeurige Nederlandse warenhuis in te lopen en daar een willekeurig paar sokken te kopen. Vaak zijn dit sokken van waardeloze kwaliteit. Wellicht dat deze sokken goed kunnen dienen als huissokken. Maar met wandeltochten heb je meer duurzame sokken nodig. Ga je hiken met sokken van de Action o.i.d. dan kun je donder op zeggen dat er binnen de kortste keren gaten in je sokken zitten en dat is geen fijn gevoel. Goedkoop is duurkoop in dit geval.

Wat dan wel? Er zijn verschillende kwalitatieve merken te vinden online voor voordelige prijzen. Hier vindt je een handig totaaloverzicht van alle mogelijke sokken van top merken: https://www.hemdvoorhem.nl/herensokken. Sokken merken zijn een beetje als auto merken, sommigen prefereren Audi, anderen BMW, weer anderen gaan voor Mercedes. Enfin, topmerken op sokken vlak zijn Falke, Burlington, Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Schiesser. Daar kun je altijd op vertrouwen op die merken.

Als we een specifiek model mogen uitlichten dan zouden dat de Falke Run sokken zijn, te vinden in Nederland hier: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-run-sokken. Enfin, oorspronkelijk dus bedoeld voor het hardlopen. Maar dat betekent niet dat ze louter gebruikt kunnen worden voor hardlopen. Natuurlijk mogen ze ook gebruikt worden voor zaalvoetbal, fietsen of in dit geval wandelen. Deze sokken ademen erg goed, en je zult merken dat je voeten een stuk minder stinken na een lange wandeltocht. Hoe komt dit vraag je je wellicht af. Welnu, Falke heeft met deze sok een perfecte balans gevonden tussen katoen (80%) en polyester (20%). Het katoen zorgt ervoor dat de sok ademt en vocht voldoende afdrijft. Het polyester, helpt om de sok goed in model te houden.