Winterjassen tips voor het wandelen

Een geschikte winterjas voor het wandelen
De winter is voor velen het seizoen bij uitstek om te gaan wandelen. Helaas komen veel wandelaars er in de winter achter dat ze een jas dragen die daar niet heel geschikt voor is. We hebben voor de kopers van winterjassen tips voor het wandelen verzameld. We helpen je graag op de juiste weg wanneer jij een winterjas gaat kopen die je door weer en wind gaat dragen.

Een winterjas die je klein kan meenemen
Ga je een wandeltocht maken in de wintermaanden, dan zal je bemerken dat je het behoorlijk warm kunt krijgen tijdens het lopen. Het is in dat geval uiteraard zo dat je liefst niet de hele dag in een warme jas rondloopt. Kies in dat geval voor een winterjas die je heel compact kan meenemen. Deze doorgestikte winterjacks worden steeds populairder. Je koopt ze bij de sportwinkel, maar ook kom je ze bij de gewone kledingwinkel tegen. Deze jassen hebben en foedraal waar je ze in kan meenemen. Een dergelijke jas neem je gemakkelijk mee door de lucht eruit te rollen. Vervolgens stop je de foedraal in je rugzak waarna je deze mee kunt nemen. Een dergelijke winterjas is vaak een tussenjas. Het is geen jas voor als het echt vriest dat het kraakt. We hebben het hier over een jas die je draagt tijdens een milde winter, de herfst en het vroege voorjaar. Houd er rekening mee dat je onder een dergelijke jas bij echt koud weer een sweater draagt die je bovenlichaam goed warm houdt.

Kies het juiste materiaal
Koop je een winterjas die je draagt als je gaat wandelen, let dan goed op het materiaal van de jas. Het is niet verstandig om een jas te kopen die van scheerwol gemaakt is. Deze jassen mogen dan wel heerlijk warm zitten; feit is dat ze bij lichamelijke inspanning al snel te warm worden. Het gevolg zal dan ook zijn dat je gaat zweten in een dergelijke jas. Deze jassen zullen dan ook gaan stinken waardoor je ze onder het wandelen niet meer kan dragen. Een materiaal wat je wel gemakkelijk kan dragen is bijvoorbeeld softshell. Dit is een materiaal wat ook voor bijvoorbeeld surfpakken wordt gebruikt. Doordat het een dun materiaal is zal je er weinig last van hebben onder het wandelen. Het softshell materiaal is bovendien waterproof. Dat houdt in dat je geen aparte regenjas hoeft mee te nemen wanneer er een winterse bui valt.

Materiaal wat ademt
We kregen bij de aanschaf van parka winterjassen tips voor het wandelen waar we echt wat aan hadden. Een van de tips die we graag met je delen is het feit dat je een materiaal voor jouw winterjas kiest wat ademt. Dit is bijvoorbeeld softshell, maar er zijn ook meerdere nylon varianten te koop die ervoor zorgen dat je niet zal gaan zweten. Let erop dat er onder je oksels ruimte is om vocht af te voeren. Een ski jack is een jas die bij uitstek geschikt is voor wandelen.