Wandelvakantie in Nederland? Vergeet je reisverzekering niet!

Je wilt op wandelvakantie in Nederland en vraagt je misschien af of je in dat geval eigenlijk wel een reisverzekering nodig hebt. Dat is op zich een logische vraag. Je medische kosten zijn immers al gedekt door je zorgverzekering, hulp bij pech onderweg heb je al geregeld bij de ANWB, schade aan je accommodatie valt bij een binnenlandse vakantie gewoon onder de dekking van je WA-verzekering en bij calamiteiten ben je snel en zonder al te hoge kosten thuis. Toch is het afsluiten van een reisverzekering, ook bij vakanties in eigen land, wel degelijk verstandig.

Waarom een reisverzekering voor vakantie in Nederland?

Er zijn natuurlijk altijd situaties die ook in Nederland kunnen voorkomen en waarbij je blij bent dat je een reisverzekering hebt afgesloten. Diefstal van of schade aan je bagage bijvoorbeeld. Misschien niet zo heel belangrijk wanneer je een nachtje in een hotel gaat met alleen een kleine koffer met wat kleren. Maar wanneer je gaat kamperen met een dure kampeeruitrusting, dan kun je toch maar beter zorgen dat dit gedekt is. En een annulering van je trip wegens vervelende omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval in de familie, kan ook voorkomen als je in Nederland op vakantie bent. Je hebt dan weliswaar niet zulke hoge kosten voor de terugreis, maar je wilt toch wel graag de gemiste reisdagen vergoed krijgen.

Een kortlopende reisverzekering speciaal voor Nederland

Sluit je een kortlopende reisverzekering af dan kun je in de meeste gevallen kiezen voor een reisverzekering speciaal voor Nederland. Let op, deze verzekering geldt niet voor een dagje naar een pretpark of naar het strand, er moet namelijk wel minimaal één overnachting in je reis zitten. Met deze reisverzekering ben je meestal ook verzekerd in België en Luxemburg, soms voor een periode van slechts 24 uur. Maar dat is natuurlijk wel ideaal als je tijdens je vakantie in het zuiden van ons land een dagje naar Brussel of naar Antwerpen wilt.

Doorlopende reisverzekering met Europa- of Werelddekking

Ga je voor een doorlopende reisverzekering, dan heb je meestal niet de keuze voor een dekking alleen voor Nederland. Je opties zijn dan doorgaans Europa- of Werelddekking. Uiteraard valt Nederland hier ook onder. Het voordeel van deze verzekering is wel dat je in hetzelfde jaar nog vaker op vakantie kunt gaan, ook naar het buitenland, zonder opnieuw een verzekering af te moeten sluiten.