Wandelen in Oirschot

wandelen oirschot

Ga je graag op ontdekkingstocht met je wandelschoenen van de outdoorwinkel aan? Ben je altijd op zoek naar nieuwe omgevingen voor een ultieme wandeling? Ga dan eens kijken in de provincie Noord-Brabant en dan voornamelijk in de omgeving van de gemeente Oirschot. De slogan van het dorp is Monument in het groen en dat zegt eigenlijk al genoeg. Het mooie historische dorp is omringd voor prachtig groen. De bekendste streken zijn Kampina, De Mortelen, de Kempen, landgoed Heerebeeck en landgoed de Baest. Elk natuurgebied heeft zo zijn kwaliteiten en mooie kanten.

 

Het natuurgebied De Kampina is het grootste gebied, het authentieke landschap wordt afgewisseld met heides met vee, waterpartijen met watervogels en mooie bossen die eruit zien alsof ze honderden jaren oud zijn. Het gebied heeft verschillende ingangen waarbij ook verschillende horeca gelegenheden zijn, dus lekker genieten met een lunch of een drankje is ook mogelijk.

 

Als u niet uit Brabant komt dan kunt u eventueel kamperen in deze mooie wandel omgeving. Camping De Bocht is bijvoorbeeld een geschikte camping omdat deze tegen De Mortelen aan ligt en dat sluit weer aan aan De Kampina. Een ideale plaats om te beginnen met uw wandel avontuur voor geweldig nieuwe ervaringen.

 

Via Google Maps kan eenvoudig de omgeving worden verkend en kunt u makkelijk een wandelroute plannen in Oirschot en de aangelegen wandelgebieden. Ook zijn er apps te vinden in de App store en Google play store waar zelf wandel routes mee kunnen worden gemaakt. Ook is een lekker simpele routekaart ook handig, lekker offline de bossen in! Geniet ervan!

Tip: Kijk voor betaalbare wandelschoenen eens bij Outdoorsupply!