Wandelen en zeilen tijdens jouw unieke vakantie in Griekenland?

Heb je ervoor gekozen om naar Griekenland op vakantie te gaan? Goed idee. Het is een prachtig, veelzijdig land waar je heerlijk kan genieten van de zon, het eten en de geweldige natuur om te wandelen. Heb je zin om meer te doen dan alleen op het strand te liggen? Kies er dan voor om een zeilvakantie te doen. Voor een of twee weken kan je op een boot vertoeven en al het moois van Griekenland aanschouwen. Ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder. 

Zeilvakantie in Griekenland

Het mooie aan een zeilvakantie is dat je elke dag kan genieten van de zon, van de zee en van de mooie stranden. Alleen dat laatste doe je telkens ergens anders, je kan namelijk elke dag weer op een nieuwe plek aanmeren. Je kan ervoor kiezen om alleen met jouw familie te gaan. In dat geval huur je je eigen zeilboot. Heb je liever zin om nieuwe mensen te leren kennen. Dan kan je ook meezeilen met een andere boot. Elke bestemming waar je aan komt in Griekenland is overigens altijd een prachtige plek om heerlijk te gaan wandelen.

Hoe kan ik het beste zeilen?

Een ultieme manier om te gaan zeilen is door in flottieltje te gaan. Dat houdt in dat je in een grotere groep met andere zeilers een vaargebied gaat ontdekken. Je zit dan niet met allemaal andere mensen op een boot, maar hebt gewoon je eigen zeilschip. Als je echter niet zoveel ervaring hebt, is het wel fijn om in zo’n groep langs andere plekken te gaan. Daarnaast zijn er dan vaak leiders die weten waar je het beste kan gaan zwemmen, waar je de dolfijnen kan vinden en waar je even kan aanmeren. Lees hier bijvoorbeeld meer over plekken om dieren te spotten in Griekenland. Ideaal als je nog een beginner bent. 

In welk gebied moet ik zeilen? 

Griekenland bestaat natuurlijk uit een enorm aantal eilanden. Je kan het best vanuit Athene een boot huren. De bekendste gebieden om te gaan zeilen zijn de Ionische Eilanden, de Saronische Eilanden, de Cycladen Eilanden, de Sporaden en de Dodekanesos. Deze plekke zijn geschikt voor de gevorderden of als je een boot met een schipper huurt. Je kan daarentegen ook naar Lefkas of Corfu, die zijn iets geschikter voor een beginner. Dat komt door de weersomstandigheden die vaak wat gematigder zijn, waardoor het water dus ook makkelijker te bevaren is.