Wandelen met je baby in de winter

wandelen baby

Wandelen in een prachtig winterlandschap, het is een favoriete bezigheid voor velen. Het wordt nog leuker als je dit moment met jouw baby’tje kan delen. Dit kan uiteraard in een wandelwagen, maar dat is niet altijd even praktisch. Het praktischer om je baby’tje te dragen in een draagdoek of draagzak, zo heb je, je kindje ook lekker dichtbij!

 

Babydragen in de winter

In de winter is het ook prima mogelijk om je kindje te dragen. Je kunt ervoor kiezen om je baby onder je jas te dragen, dan heeft je baby’tje jouw lichaamswarmte. Echter is dit niet altijd even praktisch, je moet namelijk wel een jas hebben die groot genoeg is. Ook als je kindje wat ouder is en steeds in en uit de draagdoek wil is het praktischer om over je jas heen te dragen.

 

Dragen over je jas: in een draagdoek of draagzak

Het meest praktische is dus om je baby over je jas heen te dragen. Als je hiervoor kiest, bedenk dan wel dat de draagdoek of draagzak wel enige beschutting biedt maar niet de beschutting die je kindje heeft als je ervoor kiest om onder je jas te dragen.

 

Als je, je baby over je jas draagt in een draagzak of draagdoek dan moet je hem of haar dus net zo goed inpakken als dat je zou doen als je met een wandelwagen zou gaan wandelen. Een jas, sjaal, muts en wanten moeten er dan voor zorgen dat je kindje geen kou vat. Let er altijd op of je baby de juiste temperatuur heeft. Een baby kan namelijk naast onderkoeld ook oververhit raken. Je kindje lijkt in beide gevallen heel erg rustig te zijn, maar schijn kan bedriegen. Let hier dus goed op.

 

Het perfecte draagsysteem voor het dragen tijdens het wandelen

Het maakt niet zoveel uit welk draagsysteem je kiest. Je kan hiervoor dezelfde richtlijnen aanhouden als die je normaal zou aanhouden bij het kiezen van een draagsysteem. Voor jongere kindjes kan je kiezen voor een rekbare draagdoek, deze is lekker zacht en prettig om een jong kind in te dragen. Als je kindje zwaarder is als 9 kilo, dan is het verstandiger om te kiezen voor een geweven draagdoek. Deze biedt meer stevigheid. Als je vaker met de kleine gaat wandelen en hierbij een draagsysteem gebruikt, denk dan aan wat je zelf ook prettig vind. Zeker als je kindje al wat ouder en dus zwaarder is kan het verstandig zijn om een draagsysteem te kiezen waarmee je, je kindje op een ergonomische manier kunt dragen. Bijvoorbeeld met een geweven draagdoek of een draagzak, deze bieden meer stevigheid ten opzichte van andere keuzemogelijkheden.