Waarom een dubbele fietstas kopen zeker het overwegen waard is

Of je nu alleen naar het werk fietst of vele kilometers maakt in het weekend, in beide gevallen is een dubbele fietstas kopen zeker het overwegen waard. Laten we eerst eens kijken naar de belangrijke dingen die je moet overwegen wanneer je beslist welke geschikt is voor jou en je elektrische fiets. Hier lees je een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden tijdens het uitzoeken.

Wat moet je meenemen?

Heb je op dit moment een fiets met een voor gemonteerde bagagedrager? In welke omstandigheden fiets je? Nat of droog? Heb je grote voeten en een klein frame? En moet je de fietstas regelmatig op en van de fiets halen (bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer)? Het zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een passende tas uit gaat zoeken.

Het is belangrijk om na te denken over wat je op je fiets wilt vervoeren. Heb je slechts een kleine hoeveelheid ruimte nodig voor een reparatieset? Misschien iets om een paar boodschappen in te stoppen voor een reis terug uit de winkel? Hoe zit het met een laptop en het omkleden als je naar het werk fietst? Of wil je iets groters voor alle uitrusting die je nodig hebt voor lange afstanden?

Is je fiets geleverd met een voor gemonteerde bagagedrager?

Kijk naar de fiets die je hebt (of van plan bent te kopen), omdat dit zal bepalen welke stijl fietstassen zal werken. Sommige fietsen worden geleverd met voor- en / of achter dragers of manden die klaar zijn gemonteerd. Dat is geweldig, maar je moet controleren of de fietstassen die je overweegt hierop passen.

In welke omstandigheden fiets je?

Fiets je waarschijnlijk in zeer natte omstandigheden? Dan is het de moeite waard om extra uit te geven aan een volledig waterdichte fietstas. Houd er echter rekening mee dat de kosten hiervan aanzienlijk hoger kunnen zijn. Dus als het onwaarschijnlijk is dat je tijdens het reizen te veel water tegenkomt, zou je in staat moeten zijn om weg te komen door je spullen in een vuilniszak in uw tassen te verpakken.

Heb je grote voeten en een klein frame?

Een fout die veel mensen al vroeg maakte, was het kopen van een vierkante dubbele fietstas. Zodra je op de fiets springt en begint te trappen, kan het zomaar zo zijn dat je merkt dat je hakken de tas bij elke omwenteling tegenkomen. Zeer irritant en met de mogelijkheid om al je spullen te beschadigen. Let er daarom goed op hoeveel ruimte je hebt tijdens het fietsen.

Bron: clarijs-fietstassen.nl