Waar je op moet letten als je een wandel rugzak koopt

Als je veel in de buitenlucht te vinden bent en van wandelen houdt, dan is een wandelrugzak natuurlijk onmisbaar. Hier kun je namelijk je spullen in bewaren, zonder dat je er snel last van hebt tijdens het wandelen. In dit artikel vind je een aantal tips waar je op kunt letten als je een nieuwe wandelrugzak aanschaft.

Het formaat

Er bestaan wandelrugzakken in verschillende formaten, dus ga bij jezelf na hoeveel spullen je mee wilt nemen tijdens een wandeling. Misschien wil je er wel een kledingstuk zoals een vest in kwijt? Dan heb je waarschijnlijk een grotere rugzak nodig dan wanneer je alleen een flesje water en wat eten meeneemt.

De bandjes

Veel wandelrugzakken hebben naast schouderbanden ook een band voor om je heupen of buik. De bandjes om de schouder zijn vooral bedoeld om het gewicht te dragen, maar bij een hele grote wandelrugzak zorgt ook de heupband ervoor dat je rugzak minder zwaar aanvoelt. Als je dus van plan bent om veel mee te nemen, kun je het beste voor een wandelrugzak met heupband aanschaffen. Verder is een heupband handig om je rugzak op z’n plek te houden, zodat hij niet gaat slingeren en tegen je rug aan blijft stoten.

Verschil dames en heren rugzak

Veel wandelrugzakken zijn unisex, maar er bestaan ook rugzakken die speciaal voor een vrouwelijk postuur gemaakt zijn. Dames rugzakken hebben iets andere schouderbandjes, zodat deze niet bij de borsten in de weg zitten en vaak is de rugzak ook iets kleiner en korter van formaat. Uiteraard zijn er ook speciale heren rugzakken verkrijgbaar, stoer en praktisch.