Voordelen van een voedingsschema gebruiken

Spieropbouw, gewicht afvallen of andere doelstellingen behalen bij het sporten is niet altijd even makkelijk. Wanneer je net begint met sporten zit je vol enthousiasme. Maar na een aantal maanden merk je dat het steeds moeilijker wordt om jezelf te dwingen om die workout te doen en hem ook op volle kracht uit te voeren. Dat terwijl je er ook nog de dagelijkse werkzaamheden van je baan en je sociale leven naast hebt. Een voedingsschema kan je erbij helpen om meer uit je prestaties te halen. Wij hebben verschillende voordelen op een rij gezet hoe dit je kan helpen. 

#1 meer gedisciplineerd bezig met je doelen

Door een voedingsschema te gebruiken schrijf je dagelijks op wat je eet of wat je moet eten. Op die manier stop je veel meer van je aandacht in de doelen waar je mee bezig bent. En door er meer aandacht in te steken en er zeer gedisciplineerd mee te zijn is de kans ook veel groter dat je er succes mee hebt. Aangeraden wordt daarom om het bij te houden en voor jezelf op te schrijven. De kans is dan groter dat je er ook mee bezig blijft. 

#3 de voordelen van je voeding

Veel mensen weten dat voeding belangrijk is bij het sporten, maar onderschatten toch nog hoe belangrijk het is. Wanneer je slecht eet dan kun je zoveel sporten als je wilt maar je zult weinig resultaten zien. Eet je ontzettend goed en de juiste dingen, dan hoef je in principe ook veel minder te sporten om dezelfde resultaten te halen. 

#2 Weten is meten

Wanneer je niet bijhoudt wat je precies eet, hoeveel calorieën je binnenkrijgt en andere voedingsstoffen dan weet je ook niet waar je precies naartoe werkt. Met een voedingsschema kan je het precies bijhouden en weet je precies waar je naartoe werkt. Belangrijk is wel dat je een correct voedingsschema gebruikt dat helemaal bij jou en jouw doelen past. Bekijk hier deze uitleg over een voedingsschema’s en welke soorten er zijn. Dan kun je daarna gaan kijken naar welk type voedingsschema het beste bij jou past.