Tips voor het kopen van hockeyschoenen

hockeyschoenen

Op zoek naar een goede kwaliteit hockeyschoenen stuit je als snel op het merk Adidas. Een topmerk op sportgebied wat schoenen betreft. De speelstijl van de hockeydames- of heren vraagt om de goede eigenschappen van Adidas hockeyschoenen.
Schokdemping
Wanneer je hockeyschoenen gaat aanschaffen is één van de belangrijkste dingen waar op gelet moet worden de schokdemping. Een hockeyer rent, springt en dat vaak op een harde ondergrond. Een voet is snel verzwikt en daarom is het belangrijk dat de schoenen de schokken opvangen en tevens stabiliteit en steun aan de voet geeft. De voeten mogen niet verschuiven in de schoenen. Wanneer er veel keerbewegingen worden gemaakt moet je er voor zorgen dat de voet in de breedte strak genoeg zit om stabiliteit te krijgen. Ook de grip is belangrijk wanneer op een harde ondergrond wordt gespeeld. Dus het profiel onder de schoen moet zodanig zijn gemaakt dat je die grip blijft houden gedurende de gehele training en wedstrijd.
Populaire hockeyschoen
Adidas hockeyschoenen zijn verreweg de meest populaire schoen in de hockeywereld. Wanneer je deze schoenen gaat aanschaffen moet je op een aantal dingen letten zoals;

  • Stevige grip van het profiel onder de schoenen
  • Let op de maat, er worden dikke sokken in hockeyschoenen gedragen
  • Vaak vallen hockeyschoenen kleiner uit. Neem liever een halve of hele maat groter
  • Qua sluiting van de hockeyschoenen kun je kiezen uit een veter of klittebandsluiting
  • Schokdemping is een van de belangrijkste eigenschappen van een hockeyschoen
  • Zit je voet goed strak in de schoen en zorgt deze voor voldoende stabiliteit?
  • Er mag eigenlijk niet veel ruimte over zijn in je schoen. Door te veel ruimte gaat de voet schuiven en heb je kans op blaren

De meest populaire hockeyschoen van Adidas was in 2015 de “Adipower”schoen. Deze is nog steeds verkrijgbaar in groen en zwart en een echte topschoen. Alle maten in voorraad voor zowel kinderen als volwassenen. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende website en laat je inspireren door het grote assortiment Adidas hockeyschoenen.