Nieuwe trend: Trailrunning

Trailrunning is een sport die de laatste jaren enorm in opkomst is. Deze sport is een vorm van hardlopen waarbij dit wordt uitgevoerd in de natuur en het juist te uitdaging is om heuvels en hellingen te overwinnen. Door het hoogteverschil is trailrunning een grotere uitdaging dan hardlopen op de verharde weg.

Heuvels en bergen

De trailrun sport wordt veelal beoefend in de bergen of de heuvels van de Ardennen. De Alpen zijn mooie een mooie uitdaging voor de wat ervaren trailrunner. Voor de beginner zijn de heuvels in Limburg ook al een goede uitdaging om je conditie en stijl van lopen te verbeteren. Je spieren en gewrichten zullen even moeten wennen aan deze manier van lopen en natuurlijke ondergrond. Het is daarom zaak om goed te trainen.

Kies de juiste sportuitrusting

Omdat de sport wordt beoefend op een natuurlijke ondergrond zijn goede trailrunning schoenen erg belangrijk. Je hebt de keuze uit meerdere soorten modellen waarbij je op basis van je manier van lopen en gewicht een juiste type schoen kan kiezen. Kies je voor de stevigere schoen, dan is deze wel zwaarder om te dragen. Kies je voor een lichtere schoen, dan heb je minder bescherming voor je gewrichten. Een lichte schoen is erg aan te raden voor de lichtvoetige renner. Al je gewenste trailrunning schoenen en kleding kan je vinden bij Scarabee Trailrunshop.

Genieten van een prachtige omgeving

Waar het bij trailrunning echt om gaat is de natuur en de prachtige omgeving. Deze sport geeft je de mogelijkheid om te genieten van prachtige uitzichten over de heuvels en valleien. Ben je een hardloper en wil je wat meer uitdaging? Probeer het dan eens met de opkomende trend: Trailrunning!