Natuurrubber Aigle laarzen

Wie een mooie laars zoekt van natuurrubber kan eens kijken naar Aigle laarzen. Het merk Aigle is al langere tijd op de markt en is van oorsprong Frans. De Aigle laarzen zijn er in verschillende varianten en natuurlijk in verschillende maten. Het zijn uniseks laarzen, je hoeft dus niet te letten op of het een mannen- of vrouwenmodel is. De laarzen zijn waterdicht, stevig en comfortabel, maar wat wellicht de doorslaggevende factor is, is dat de prijs-kwaliteit verhouding erg voordelig is. Je bent dus niet meteen de hoofdprijs kwijt voor een goede laars.

Dempende hak

De Aigle laarzen zijn van natuurrubber en dat kan lang meegaan wanneer je voor goed onderhoud zorgt. Je kunt de laarzen schoonmaken met milde zeep en water. Het is vooral belangrijk om de laarzen rustig te laten drogen, dus niet proberen ze zo snel mogelijk droog te krijgen met hulp van de zon of verwarming. Dan droogt het rubber namelijk uit en gaan ze minder lang mee. Aigle laarzen hebben een dempend materiaal in de hak zodat ze lekker lopen.

Van jagersmerk tot lifestyle merk

Aigle laarzen waren oorspronkelijk gemaakt voor vissers en jagers. Inmiddels is Aigle een lifestyle merk geworden en dus ook prima geschikt voor wandelaars of meer alledaags schoeisel. Aigle laarzen hebben behalve dempend materiaal bij de hak ook een schacht van natuurrubber die zorgt dat je drogen voeten houdt, ook wanneer je door natte gebieden aan het wandelen bent. Er zijn verschillende modellen en kleuren van de meeste laarzen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een laars die aan jouw behoeften voldoet.

Instapmodel, strak om de kuiten of in de sneeuw

De Parcours 2 Vario is bijvoorbeeld een laars die aansluitend zit bij de kuit. Om verwarring te voorkomen: het gaat dus hierbij niet om het instapmodel dat Parcours 2 heet. Voor Aigle laarzen die je voeten naast droog ook goed warm kunnen houden, kun je beter de Parcours 2 ISO nemen. Deze heeft een dikke neopreen laag die zorgt dat de warmte behouden wordt bij je voeten. Zo kun je prima in koud water staan of door koude gebieden en sneeuw wandelen bijvoorbeeld.