Dit is het perfecte wandelweer

Wandelen is heerlijk, aangenaam en ontspannen. Vaak kun je met wandelen even helemaal tot je zelf komen. Sommigen doen een blokje om tijdens hun werkpauze, anderen gaan er na het diner nog even op uit. Ook zijn er talloze vrienden en vriendinnen die bijvoorbeeld met zijn tweeën in de ochtend afspreken om een lekker stukje te wandelen. Zo kun je lekker bijpraten en bewegen tegelijk. Wanneer je alleen wandelt kun je fijn in je eigen gedachten ronddwalen en ook hierbij tegelijkertijd goed voor het lichaam bezig zijn. Maar wat is nu het perfecte wandelweer?

Weertype.nl buienradar

Wandelen in te midden van prachtige kleuren

Het perfecte wandelweer hoeft niet eens zozeer een felle hete zon te zijn. Dan moet je continue smeren met zonnebrand. Het is eigenlijk lekkerder om te bewegen, wanneer er ook een verfrissend windje bij waait. En natuurlijk is een beetje zon te allen tijde aangenaam, maar het hoeft niet een noodzaak te zijn om te gaan wandelen. Ook als het bewolkt is kun je prima wandelen. Soms zien de kleuren van de landschappen er met die dreigende lucht vaak erg interessant en mooi uit.

Wandelen in heerlijke geuren

Echter de perfecte omstandigheden voor een wandeling, is wanneer het net geregend heeft. Wanneer de regen stopt en je weet dat het een tijdje droog blijft is dit het moment om de wandelschoenen aan te trekken en de heerlijk natuur in te trekken. Snuif gedurende je wandeling de geuren eens diep op en dan begrijp je waarom dit het perfecte wandelweer is. Vooral in het bos zal je de bomen na een regenbuitje nog sterker ruiken dan dat dit normaal het geval is. Bovendien frist de wandeling je ook nog eens op en kun je eenmaal thuis lekker van dit perfecte wandelweer nagenieten tijdens een welverdiende warme douche.