Ideale wandelvakantie dichtbij huis: Ardennen gids

Mijn favoriete vakantie bezigheid is dus wandelen of hiking of hoe je het ook wilt noemen. In dit artikel wil ik een van de onderschatte bestemmingen voor wandelvakanties toelichten namelijk de Belgische Ardennen.

Iedereen heeft het maar over verre oorden als Kaapverdië en de Azoren. Maar waarom zou je daar helemaal heenvliegen als je net bij de grens de Ardennen hebt? Ik begrijp het de Ardennen klinken niet zo spannend en exotisch als de Azoren. Maar beoordeel een bestemming op wat deze werkelijk te bieden heeft, niet op de marketing of dat het exotisch zou zijn. Ik weet niet hoe met jou zit, maar zodra ik de grens over ga of dat nu oostwaarts of zuidwaarts is, ik krijg direct een vakantiegevoel. Ook in de Ardennen.

Waarom dan niet in eigen land blijven vraag je je wellicht af. Welnu, in Nederland hebben we gewoonweg niet veel natuur. En nogmaals je wilt wel een beetje dat vakantiegevoel krijgen dus daarom de grens over.

In de Ardennen zijn er op de meeste campings vele wandelroutes te maken. Een camping waar ik graag kom is deze. Met name vanwege de vele wandel opties, die vaak al direct vanaf de camping beginnen. Dat is al helemaal ideaal dan hoef je niet eerst in een auto te zitten o.i.d. Verder is het zo dat ze ook arrangementen verzorgen beschreven hier. Dit is ideaal want dan hoef je in principe alleen nog maar op te dagen, en mee te wandelen idealen voor beginnende wandelaars. Eten hoef je ook niet aan te denken wordt voor je verzorgd en is klasse. Lekker slapen aan het eind van de dag in een stacaravan of blokhut. Laatste wat je wilt na een dag vol wandel inspanningen is slapen in een tentje met rugpijn als gevolg de volgende dag. Nee dat hoeft allang niet meer er zijn meer dan voldoende faciliteiten en accommodaties in de Ardennen om je leven makkelijk te maken.