Een kantoorbaan? Ga vaker wandelen

Na uren op kantoor aan het werk te zijn geweest heb ik vaak behoefte om mijn benen te strekken. Je kan naar de printer verder lopen of even naar de kantine gaan, maar je bent snel weer terug. Ik zou liever een korte wandeling maken. Herkenbaar? In dit artikel laat ik je het belang van een korte wandeling zien. Verder laat ik je leuke wandelroutes zien.

Waarom je vaker zou moeten wandelen

Heb je even tijd om te ontspannen? Maak een wandeling! Dit is goed voor je dagelijkse lichaamsbeweging. Het RIVM, de Nederlandse gezondheidsraad, beveelt ons aan om een keer per dag minimaal een half uur achter elkaar matig tot intensief te bewegen. Een wandeling valt hier ook onder. De lichaamsbeweging bevordert je bloedsomloop. Dit zorgt er voor dat je hersenen meer zuurstof krijgen. Een stuk gaan wandelen heeft een positieve werking op je hersenen, waardoor je je beter kan concentreren en je beter kan reageren.

Het wandelen is een mooi moment om je collega’s beter te leren kennen. Door te wandelen heb je bovendien minder stress. Je zou er ook voor kunnen kiezen om tijdens een wandeling het werk te bespreken. Zo verloopt je werk een stuk ontspannener!

Ontdek je omgeving!

Natuurlijk komt het niet altijd uit om te gaan wandelen. Daarom doe ik het ook alleen als het pauze is en als mijn hoofd vol zit. Ook in je vrije tijd is het leuk om met je vrienden en collega’s te gaan wandelen. Het is namelijk lekker relaxt. Wist je dat wandelen beter werkt tegen stress dan fietsen of rennen? Je doet er dus zeker goed aan om in je (vrije) tijd te gaan wandelen in de natuur. De natuur geeft namelijk geen oordeel. Hierdoor kan je gedachten namelijk lekker de vrije loop laten gaan.

Hieronder staan mooie wandelroutes in de natuur:

Als activiteit kan je kiezen om in Rotterdam te gaan wandelen rond de Kralingse Plas. De route is geschikt op ieder niveau, want er is ook een route van 4,5 kilometer. Op deze route kom je molens tegen, wandel je op een mooie boulevard en zie je een haventje.

Heb je Rotterdam nog niet uitgekeken? Je kan ook er voor kiezen om langs de highlights van Rotterdam te wandelen. Loop langs het Centraal Station, de markthal, het museumpark, Katendrecht en de Euromast. Geniet van de Skyline van Rotterdam! Meer zin in een uitje in Rotterdam? Je kan hier kiezen uit heel veel activiteiten, zoals het spelletje ‘wie is de mol?’ en de escaperooms.

Heb je een goede conditie? In Doorn, Utrecht, heb je ook een prachtige route. Je loopt langs vreemde objecten, zoals de Stenen Tafel en de Doornsche Kei. Je komt ook langs een uitkijkpunt, waar je prachtig zicht hebt op de Utrechtse Heuvelrug.

Nederland is mooi

Deze routes zijn slechts een greep van wat Nederland te bieden heeft. Rotterdam heeft veel te bieden, want naast de architectuur kan je ook de natuur opzoeken. Maar wat dacht je van Amsterdam met de Prinsengracht, of Giethoorn? Door te wandelen kan je op een ontspannen manier je omgeving verkennen. De natuur is hier zo mooi!