Een coole fiets kopen, de Elektrische Fat Bike

Een elektrische fat bike is een fiets met dikke banden die uitgerust is met een elektrische motor. Doordat de banden dikker zijn, heb je geen problemen bij het rijden op een besneeuwde ondergrond of op onverharde wegen. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit de SUV van de fietsindustrie is.

Kenmerken van elektrische fat bike

Het geheim van deze fiets zit hem in de banden. Ze bereiken een breedte van 4 tot 8 inch. En door de lage druk in de banden, verbetert de grip. Hierdoor lijkt het alsof je zweeft over het oppervlak. En als je de druk in de banden verhoogt, kan je de elektrische fat bike gebruiken als een gewone mountainbike. Maar niettemin is zijn ware roeping op moeilijk toegankelijke paden fietsen. 

Waarom heb je een elektrische fat bike nodig?

De ideale omstandigheden om te fietsen zijn vaak niet aanwezig. Sneeuw, regen of geen geasfalteerd wegdek maken het fietsen met een gewone fiets moeilijk. Maar een fat bike kent niet veel problemen in verband met het wegdek. De Fat Bike is uitgevonden in Alaska door Mark Grunwald. Alaska heeft een zeer grillig klimaat, en het fietsseizoen is er kort. Daarom was er behoefte aan een fiets waarop je het hele jaar door kan fietsen. En zo werd de fat bike geboren.

Voordelen van de elektrische fat bike:

– Hij is geschikt voor elke ondergrond: sneeuw, modder, zandduinen, ijs, enz. Natuurlijk is hij ook geschikt voor gewoon asfalt. Een elektrische fat bike kan op elk moment van het jaar gebruikt worden.

– Het besturen van een elektrische fat bike is eenvoudig. De rijden erop is niet moeilijker dan op een gewone fiets. Het voordeel is dat je tijdens het fietsen alle spiergroepen traint. Daarom zal je, bij regelmatig gebruik, je gezondheid verbeteren.

– De elektrische fat bike is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Zowel tieners als gepensioneerden kunnen ermee overweg.

– De meest zachte en comfortabele rit op een gevarieerde en onvoorspelbare ondergrond.

– Met een fat bike krijg je de kans om al rijdend nieuwe sensaties en emoties te ervaren. Bijvoorbeeld off-road tochten of rijden door besneeuwde velden.

– Kan veel beter met obstakels overweg dan een gewone fiets.

– De elektrische fiets ziet er aantrekkelijk uit dankzij de banden.

Het belangrijkste bij een fat bikes zijn niet eens de brede banden, maar de lage bandenspanning. Daardoor zal je niet snel een lekke band krijgen. De banden kunnen soms 5,5 inch dik zijn en hebben brede velgen van 65 mm tot 100 mm. Dankzij deze eigenschappen kan de druk in de binnenbanden tussen de 0,5 en 2 atmosferische eenheden worden gehouden.

Voor wie is een elektrische fat bike geschikt?

Dit model van elektrische fietsen garandeert in de eerste plaats veiligheid en comfort op de weg. Bovendien is dit niet afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van de ondergrond. De fabrikanten van deze elektrische fat bikes garanderen kwaliteit en betrouwbaarheid in iedere situatie.

Is een elektrische fiets duur?

De prijs van een elektrische fiets is afhankelijk van de fabrikant en de materialen die bij de productie zijn gebruikt. Je kan een fietsmodel kopen vanaf ongeveer 450 euro. Met een hoger budget kan je een hoogwaardige elektrische fat bike kopen met een mooi design. Elektrische fat bikes zijn veel goedkoper dan een auto en slechts iets duurder dan een gemiddelde goede elektrische fiets. Vergeet daarnaast ook niet de extra uitrusting om je tocht comfortabeler te maken. Bijvoorbeeld een helm, een zaklamp, een betrouwbaar fietsslot en andere accessoires.

De elektrische fat bike is de ideale keuze voor liefhebbers van extreme of lange fietstochten.