Dit heb je nodig voor jouw droom wandeltocht

Houd jij van wandelen, maar heb je de Nederlandse paden ondertussen al flink versleten? Dan is het tijd om over de grens te kijken en op zoek te gaan naar jouw droom wandeltocht. Of je nu het liefst de bergen intrekt of juist in dalen of natuurparken wilt genieten van een lekkere wandeling, je zult altijd een aantal essentiële onderdelen nodig hebben om jouw wandeling tot een succes te maken. In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten als je een wandeling in het buitenland gaat maken.

Het begint met een goede outfit

Een wandeling is natuurlijk lekker, maar niet als je outfit te wensen overlaat. Ongeacht waar je gaat wandelen, kun je het beste wandelschoenen – waterdicht kopen. Deze schoenen hebben vaak een goede ademing, waardoor je ook minder last hebt van zweetvoeten en mocht je toch een beekje tegenkomen, dan hoef je je geen zorgen te maken over je schoenen. Met wandelkleding kun je het beste in laagjes werken. Denk aan een lekkere legging met daar overheen een broek die je eventueel nog kunt afritsen om er een korte broek van te maken. Ook een dun shirt met daaroverheen een warmere trui of jas, zodat je altijd een laagje kunt verwijderen afhankelijk van de temperatuur. Je kunt het beste altijd goede wandelsokken dragen, om je voeten te beschermen tegen het schuren. Als je eenmaal de perfecte outfit hebt samengesteld, is het tijd voor de volgende stap.

Belangrijke benodigdheden

Afhankelijk van de lengte van je wandeltocht, zul je ook een goed gevulde tas nodig hebben. Denk aan minimaal één fles water, blarenpleisters, een handdoekje als je in een warm klimaat gaat wandelen en lichtstrips als jouw wandeling tot in de avond doorloopt. Een tas is altijd handig om bij je te hebben, ook al is het extra ballast op je rug. Je kunt er ook je eten in kwijt en als je jezelf van wat laagjes ontdoet, kun je deze in je tas stoppen. Ook is het een veilige plek voor je telefoon en een powerbank, zodat je zeker weet dat ze goed blijven tijdens het wandelen. Houd er ook rekening mee dat je op sommige plekken niet altijd internet hebt en je dus altijd voor de zekerheid een kaart van de omgeving en een kompas mee kunt nemen. Zo zorg je ervoor dat je niet zo snel verdwaalt, want dat zou heel vervelend zijn in het buitenland, omdat hulp vragen door de taalbarrière ook erg lastig kan zijn.

Een leuk einde

Als je de ‘finish’ behaald hebt, is dit altijd fijn en voel je vaak een euforisch gevoel. Het is echter wel leuk als je na je wandeltocht ook nog iets anders kunt doen. Alleen naar het buitenland gaan om een wandeling te maken, is natuurlijk zonde van het stukje cultuur dat je verder mist. Daag jezelf dus extra uit, door voorafgaand aan je wandeling of na de wandeling naar een dorp of stadje te gaan in de omgeving om wat cultuur te snuiven. Geniet van de culinaire hoogstandjes uit de omgeving en bezoek een museum, zodat je veel te vertellen hebt als mensen vragen naar jouw droom wandeltocht in het buitenland. Je kunt ook rondvragen of er nog mooie bezienswaardigheden zijn die je tijdens je wandeltocht moet bezoeken. Hierdoor wordt je wandeltocht misschien een stukje langer dan in eerste instantie gepland, maar je zult dingen zien die normaliter alleen door de lokale bevolking gevonden worden. Zo stippel je een unieke wandeltocht voor je uit, waar je nog jarenlang op kunt terugkijken met allerlei fijne herinneringen.