Deze onmisbare wandelspullen heeft elke beginner nodig

Wandelen is een uitstekende optie om op een laagdrempelige manier sportief bezig te zijn, terwijl je ook kan genieten van de prachtige natuur. Of je nu van plan bent om te gaan wandelen in de bergen, door het bos, of gewoon in de natuur in de buurt, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Het kan als beginnende wandelaar echter overweldigend zijn om te bepalen welke uitrusting je nodig hebt. Daarom hebben we in deze blog een lijst samengesteld met de top 6 onmisbare wandelspullen die elke beginner nodig heeft. 

1. Wandelschoenen

Het klinkt voordehandliggend om goede wandelschoenen te hebben wanneer je van plan bent te gaan wandelen, maar toch slaan veel mensen deze onmisbare stap over. Wandelschoenen zijn namelijk anders dan normale alledaagse schoenen. Wandelschoenen hebben bijvoorbeeld veel meer grip en voldoende ondersteuning, waardoor blessures kunnen worden voorkomen. Investeer daarom in een paar goede wandelschoenen die comfortabel zitten en geschikt zijn voor het terrein waarop je gaat wandelen.

2. Rugzak

Zoals je in deze lijst zult lezen, is het verstandig om verschillende spullen mee te nemen, vooral tijdens een lange wandeltocht. Daarom is een goede wandelrugzak essentieel. Zorg ervoor dat deze comfortabel op je rug zit en voldoende ruimte biedt voor al je benodigdheden. Test hem daarnaast van tevoren goed uit, om rugklachten tijdens het wandelen te voorkomen.

3. Waterfles

Aangezien je tijdens het wandelen continu in beweging bent, is het essentieel om goed gehydrateerd te blijven. Dit is niet alleen in de zomer belangrijk wanneer het warm is buiten, maar ook in de winter! Neem daarom altijd een gevulde waterfles mee tijdens het wandelen. Kies bij voorkeur een herbruikbare fles die je gemakkelijk onderweg weer bij kunt vullen. 

4. Snacks

Naast voldoende drinken, is het ook belangrijk om voldoende snacks en energierepen mee te nemen om je energieniveau op peil te houden. Kies hierbij voor voedzame opties zoals gedroogd fruit, noten en mueslirepen, en niet voor ongezonde opties met alleen maar chocola. 

5. Navigatie

Wanneer je in de natuur gaat wandelen, vooral in dichtbegroeide bossen, is er altijd de kans aanwezig dat je een verkeerde afslag neemt en verdwaald raakt. Daarom is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan en het zekere voor het onzekere te nemen. Neem bijvoorbeeld een kaart, kompas of GPS apparaat mee om je te helpen navigeren tijdens het wandelen, vooral wanneer je op je mobiel geen bereik meer hebt.

6. Kleding in lagen

Wanneer je een (grote) wandeling gaat maken, wordt het aangeraden om je in lagen te kleden. Op deze manier kan je je aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Draag bijvoorbeeld een ademend shirt als basislaag, gevolgd door een isolerende laag en een waterdichte jas. Je kan beter een laagje te veel aan doen en deze in je tas stoppen, dan te weinig kleding aandoen en het koud hebben!

Met de bovengenoemde top 6 must-have wandelspullen voor beginners ben je goed voorbereid om te genieten van je eerste wandelavonturen in de natuur. Mocht je nog wat benodigdheden ontbreken, zoals comfortabele wandelschoenen, of een stevige rugzak, kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van CheapOutdoor. Hier vind je gegarandeerd alles wat je nodig hebt voor een succesvolle wandeltocht!