Deze gadgets maken je wandeling nog beter

Wandelen is de sleutel tot een gezond en fit lichaam. Uit onderzoek blijkt dat wandelen niet alleen effectief is voor een goede mindset. maar ook voor je hart en bloedvaten, darmen en longen en je krijgt ook een flinke dosis vitamine D binnen. Kortom, wandelen is goed voor je. En om je wandeling nog effectiever te maken, hebben wij een aantal items op een rijtje gezet.

Waterfles
Gehydrateerd blijven is essentieel tijdens een wandeling. Zorg daarom dat je altijd water op zak hebt. Wanneer je een waterfles uitkiest, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Wil je een waterfles bevestigen aan je broek of tas? Geef je de voorkeur aan een trektuit? Moet de fles vaatwasserbestendig zijn? Wil je een fles van roestvrijstaal? Wil je de waterflessen laten bedrukken? Er zijn talloze opties, dus het is verstandig om vooraf research te doen.  

Activity tracker
Als je veel wandelt, wil je ook weten wat het effect is. Wat doet het met je hartslag en hoeveel stappen zet je precies? Dat kan een activity tracker je laten zien. Een activity tracker gebruik je als een polsbandje. De meeste trackers zijn voorzien van lichtgewicht waardoor hij geen last is aan je pols. Daarnaast kun je de trackers koppelen aan een app op je telefoon. Zo krijg je inzicht in je prestaties. Handig he?

Zaklamp
Maak je ‘s avonds wel eens een wandeling? Dan kan het wel eens van pas komen om een zaklamp mee te nemen. Met een zaklamp kun je het pad voor je namelijk goed zien. Handig voor als je langs een smalle berm loopt. Een zaklamp kun je bovendien bevestigen aan je sleutelbos zodat je ‘m altijd bij je hebt.

Oordopjes
Luister je tijdens het wandelen graag naar muziek of podcasts? Investeer dan in goede oordopjes. Deze oortjes bedien je met je telefoon en zijn ideaal voor wanneer je graag je handen vrij hebt. Je kunt er ook voor kiezen om draadloze oortjes te kopen waarvan je het hoesje middels een karabijnhaak veilig kunt bevestigen aan je tas of aan je broek.