De voordelen van nordic walking stokken

Nordic walking kan gezien worden als een variant van langlaufen wanneer er geen sneeuw op de bergen ligt. Zo is de sport ook ontstaan in Finland. Maar niet alleen wie in het najaar standaard naar Oostenrijk trekt heeft baat bij goede nordic walking stokken. Je kunt er ook over het algemeen jezelf goed mee trainen op verschillende manieren, als je het natuurlijk goed doet.

Bij nordic walking draait het allemaal om het hebben van de juiste stokken. Deze stokken, ook wel poles genoemd, moeten van de juiste lengte zijn om goed te kunnen werken zodat jij kunt profiteren van de voordelen. Maar wat zijn deze voordelen? Waarom zal je nordic walking stokken gebruiken als je ook gewoon kunt lopen? Hieronder lees je waarom het een goed idee is om altijd en overal met nordic walking stokken een ommetje te maken.

Train het hele lichaam

Wie vitaal wil blijven door geregeld te wandelen traint vooral de benen en de conditie. Wanneer je er dan ook nordic walking stokken bij toevoegt, train je meteen je hele lichaam. Doordat je tijdens het lopen bezig bent met het verplaatsen van de stokken, komen ook de spieren in je armen, je schouders en je rug aan bod. Het is dus een veel gezondere en intensievere manier van wandelen, waardoor ook echt vrijwel je hele lichaam aan het werk is en je dus meer uit je oefeningen kunt halen.

Minder belasting voor je lichaam

Ondanks dat je je lichaam meer inzet, belast je je lichaam ook veel minder met nordic walking stokken. Dit komt omdat je meer grip hebt tijdens het lopen en de druk beter wordt verdeeld door je lichaam. Je zult door het gebruik van nordic walking stokken minder last hebben van je knieën, je enkels en opnieuw je rug.

Deze betere verdeling van de lichaamsspanningen zorgt er ook voor dat je minder kans loopt op blessures. Ben je gevoelig voor bijvoorbeeld hamstringblessures of krampen, dan is nordic walking een aanrader om toch nog sportief bezig te kunnen zijn.

Kan altijd

Tot slot is het fijn als je kunt sporten waar en wanneer je dat wilt. Voor nordic walking heb je niet per se een steile berg nodig. Elk park, bos, strand of duin kan dienen als geschikte plek. En omdat je je stokken vaak in kunt klappen en mee kunt nemen kun je zelfs nordic walken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Het gebruik van nordic walking stokken is dus een voordelige en makkelijke manier om toch nog goed in beweging te blijven.