De mooiste wandelgebieden in Nederland

Voor mooie wandelgebieden hoeven jullie helemaal niet ver van huis! Nederland heeft namelijk super veel mooie gebieden waar jullie heerlijke wandelingen kunnen maken. Voordat jullie gaan wandelen moeten jullie natuurlijk wel goede wandelschoenen hebben. Schaf deze aan in de vorm van een van de Black Friday deals, op die manier kopen jullie voordelig hoge kwaliteit wandelschoenen. Dat maakt de wandeling alleen nog maar mooier… Lees snel verder wat de mooiste wandelgebieden in Nederland zijn! 

Texel

Het Waddeneiland Texel is perfect voor de echte wandelaar! Op dit eiland hebben jullie namelijk ontelbaar mooie wandelpaden. Over het strand en de duinen bij Natuurpad Het Alloo of door de wilde natuur bij De Mient: alles is mogelijk! Na de wandeling kunnen jullie heerlijk neerstrijken bij een verblijf op een vakantiepark Texel. Een vakantiepark zorgt voor de beste ontspanning tijdens jullie wandelvakantie. 

De Biesbosch 

Dit Nationaal Park dicht bij Dordrecht is een beschermd natuurgebied. Hierdoor is het gebied ideaal voor een mooie wandeling. De wandelroutes in dit natuurgebied verschillen van 1,5 km tot 20 km. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute ‘De Worp’ (4,5 km), hierbij lopen jullie door het gezellige dorpje Drimmelen en langs moerassige broekbossen. Ook zouden jullie een langere wandeling kunnen kiezen langs het Oostwaardpad (21 km). Op deze route kunnen jullie zelfs overnachten in een primitieve Griendwerkershut. Hoe leuk! 

De Veluwezoom 

In De Veluwezoom kunnen jullie zelf een route uitstippelen of een van de geliefde wandelroutes volgen. Zo is bijvoorbeeld de wandelroute Veluwezoom-Posbank al jaren erg populair. Dat is ook niet zo gek, want bij deze route hebben jullie een schitterend uitzicht over de heideheuvel van Herikhuizerveld. Het enige wat jullie moeten doen is de paarse pijlen volgen!  

Brunssummerheide
De Brunssummerheide bij Heerlen is het grootste heidegebied van Limburg en alleen al daarom de moeite waard! Jullie kijken jullie ogen uit tijdens deze wandeling. Het natuurgebied is namelijk super afwisselend, jullie wandelen langs bossen, heides, water en zand. Dus trek jullie waterdichte wandelschoenen aan en start jullie tocht! 

Zuid-Kennemerland
Dicht bij Bloemendaal is dit Nationaal Park Zuid-Kennemerland te vinden. Jullie wandelen hier door het mooiste strand- en duinlandschap van Nederland. In dit natuurgebied zijn verschillende wandelroutes te volgen. Het gebied staat bekend om de uitgestrekte duinpaden, eiken- en beukenbossen en mooie waterpartijen. 


Veel plezier op jullie wandeling bij een van deze mooie gebieden! Zorg voor fijne kleding en schoenen en neem genoeg water mee tijdens jullie wandeling. Hierdoor beginnen jullie voorbereid aan jullie trip!