De lekkerst zittende wandelschoenen uitzoeken

Op zoek naar goede wandelschoenen? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat je voeten beter afwikkelen waardoor je betere stappen kunt zetten. Goede passende wandelschoenen vinden is soms alleen nog niet zo gemakkelijk. Dit komt meestal doordat mensen niet de precieze maat van hun voeten weten. Mensen denken namelijk veelal dat de maat voeten alleen uitgedrukt in lengte. DIt is echter niet helemaal waar. Voeten hebben namelijk niet alleen een lengtemaat, maar ook een breedtemaat. De maat van je voeten bepaalt volledig welke maat schoenen je nodig hebt. Dan is het natuurlijk vreemd wanneer mensen de maat van hun schoenen alleen bepalen op basis van de lengte van hun voet. Dit is natuurlijk niet echt logisch. Een veel betere manier om de maat van je schoenen uit te zoeken is door middel van een combinatie van de breedte van je voeten en de lengte.

Hoe bepaal je de breedtemaat van je voet

Het bepalen van de breedtemaat van je voet is niet zo ingewikkeld. Dit kun je heel simpel zelf doen en hiervoor hoef je niet op zoek naar een schoenmaker. Iedereen met een centimeter kan dit namelijk heel goed zelf. Wat je doet is drie simpele stappen uitvoeren. Zet je voet op een platte ondergrond zonder sokken of schoenen aan. Pak een centimeter en leg deze over de bal van je voet. Lees vervolgens het aantal centimeter af. Deze centimeters zijn de eerste stap naar het bepalen van de breedtemaat van je voeten. Dat zit namelijk zo. Een gemiddelde voet is 22cm breed bij de bal van de voet. Hoe verder je afwijkt van dit getal hoe meer je maat afwijkt in de breedte. Zit je dus bijvoorbeeld op 28cm? Dan heb je een extra brede schoen nodig. Waarschijnlijk loop je nu dan vooral op gympen en dat soort schoenen.

Welke merken verkopen breedtematen

Er zijn diverse merken op de markt die breedtematen verkopen. Echter moet je soms wel even goed zoeken. De merken die breedtematen verkopen zijn namelijk niet de meest populaire merken. Het zijn vaak wel de betere schoenenmerken. Daarnaast zijn veel van dit soort schoenenmerken Nederlands of Duits en worden ze met de hand gemaakt in landen als Portugal of Spanje. Gewoon omdat daar zeer goede schoenenmakers zitten. Merken die goede wandelschoenen verkopen met een breedtemaat zijn bijvoorbeeld: Xsensible, Durea, Dr. Martens en Meindl.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van nieuwe schoenen en hoop dat je met de tips uit deze blog een goede keuze kunt maken. Als je nog vragen hebt kun je die natuurlijk altijd even achterlaten.