De beste gear en spullen voor lange afstandswandelingen

Steeds meer mensen hebben er het afgelopen jaar voor gekozen om op wandelvakantie te gaan of voor een dagje uit een lange wandeling te maken. Dat kan een flinke inspanning zijn en de nodige energie kosten. Om het jezelf makkelijker te maken en leuk te houden, is het belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt. Wij helpen je daarmee alvast, letterlijk en figuurlijk, op weg. 

Goede wandelschoenen zijn essentieel

Je zult het vast en zeker vaak hebben gehoord, maar het is ook echt zo: goede wandelschoenen zijn onmisbaar bij het wandelen van lange tochten. Toch trekken veel mensen nog de oude gymschoenen aan. Maar wees er zeker van dat je goede schoenen hebt, want het is de ondersteuning voor je lichaam, niet alleen voor je voeten, maar je heel lichaam. 

Teensokken gebruiken

Heb je vaker last van blaren bij het lopen van lange afstanden? Dat komt doordat de huid van de ene teen over de huid van de andere gaat. Bij het wandelen kan dit vervelende blaren opleveren. Helemaal wanneer je van plan was om meerdere dagen te lopen kan dit behoorlijk vervelend zijn. Het gebruik van teensokken is daarvoor een goede oplossing. Deze beschermen je tenen van elkaar en zorgt ervoor dat je minder snel of helemaal geen blaren krijgt! 

Goed afgestelde rugzakken

Neem je een goede wandelrugzak mee? Dan is het belangrijk om deze ook goed af te stellen. Vaak zoeken mensen naar een goede rugzak, maar dat is pas het begin. Zware bepakking op je rug in een goede rugzak kan nog steeds problemen opleveren wanneer je deze niet op de juiste manier hebt afgesteld. 

Overige essentiële spullen

Er zijn daarnaast nog wat essentiële spullen om mee te nemen die we hieronder op een rijtje zetten voor je. 

  • Goede navigatie om altijd de weg te vinden
  • EHBO spullen
  • Voldoende drinkwater
  • Een mes en andere handige gadgets die van pas kunnen komen
  • Voldoende voeding en snacks
  • Zonnebrand en andere crèmes ter bescherming, zoals bescherming tegen insecten