Beginnen met hardlopen, wat moet je weten?

Hardlopen is een van de meest goedkope manier om af te vallen en aan je conditie te werken. Een hoop mensen stoppen al binnen 14 dagen vanwege gebrek aan tijd of motivatie. En dat terwijl het hardlopen zelf niet eens al te veel tijd kost. Door middel van hardlopen kun je even lekker tot jezelf komen en je kunt je even afsluiten van de buitenwereld. Plus, het gevoel als je klaar bent is heerlijk.

Wat heb je nodig om goed te kunnen hardlopen?

  • Wat je vooral nodig hebt is comfortabele schoenen. Deze zullen lekkerder lopen en je zult een stuk minder snel last krijgen van blessures. Wanneer je echt lekker wilt hardlopen dan zijn goede schoenen echt essentieel.
  • Daarnaast is ook sportkleding een hele belangrijke factor. Voor de vrouwen is een goede sport bh van belang, een goede sport bh is er speciaal voor gemaakt om intensief te sporten. Dus dan zullen er op dat gebied geen problemen optreden. En voor de mannen is een comfortabel t-shirt uiteraard erg van belang. Wanneer het buiten niet zo warm is kun je het beste meerdere lagen aan kleding dragen.
  • Zorg ervoor dat je genoeg te drinken meeneemt, water is de beste en de meest gezonde keuze. Het is belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Voor de rest heb je onderweg niets nodig. Wellicht kun je jouw telefoon meenemen voor muziek, dit motiveert toch altijd wel wat extra.

Wees realistisch in je trainingsplan

Stel realistische doelen. Doe geen dingen die niet haalbaar zijn. Wanneer je veel te ambitieus bent dan begin je met een goed gevoel, maar dan komt die enorme drop in motivatie om de hoek kijken. Die wordt namelijk veroorzaakt door doelen die bij lange na niet realistisch zijn. Als je meer haalt dan de gestelde doelen dan is dat mooi, maar wees in eerste instantie altijd realistisch met wat je jezelf oplegt.

Wat ook altijd een goed idee is, is inspiratie opdoen in een online magazine. Hier vind je veel tips van anderen die jou kunnen helpen. Leren van anderen is altijd de weg om zelf beter te worden. Soms dan raken de mogelijkheden om te verbeteren vanuit jezelf op. Hoewel deze er altijd zijn worden ze soms minder voor de hand liggend. Maar soms kunnen anderen dingen doen die voor jou ineens een deur wagenwijd opzet in de richting van nieuw succes.