Alles over de loopband

De loopband is een populair toestel dat zowel thuis als in sportscholen wordt gebruikt. Het is een effectieve manier om calorieën te verbranden en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, omdat het een training met weinig impact biedt. Bovendien kan de helling op de meeste loopbanden een extra moeilijkheidsgraad aan uw training routine toevoegen.

Verschillende instellingen

Loopbanden zijn vooral nuttig voor wie geen toegang heeft tot wandelpaden of parken om te rennen of te wandelen. Met de verschillende snelheden en andere aanpasbare instellingen is er voor elk wat wils – van beginners die net aan fitness beginnen tot meer gevorderde sporters die zichzelf willen uitdagen. En als u weinig tijd hebt, kunt u cardio- en krachttraining combineren door te joggen of te rennen terwijl u handgewichten vasthoudt.

Intervaltraining

Voor hardlopers die uithoudingsvermogen en snelheid willen opbouwen, is intervaltraining een geweldige optie op de loopband. Hierbij worden verschillende intensiteitsniveaus afgewisseld gedurende een bepaalde periode. Bij sommige loopbanden kunt u ook een hartslagmeter gebruiken, waarmee u uw vorderingen in de loop van de tijd kunt bijhouden.

Veiligheid

Qua veiligheidsvoorzieningen zijn veel moderne loopbanden uitgerust met noodstopschakelaars voor het geval u tijdens het hardlopen of wandelen uit balans raakt. Ze hebben ook vaak gevoerde handgrepen die helpen bij de stabiliteit tijdens het trainen en schokabsorptie systemen die het ongemak van schokken op gewrichten zoals de knieën en enkels verminderen. Op deze website vind je nog meer informatie over loopbanden. 

Of u nu op zoek bent naar een makkelijke manier om met lichaamsbeweging te beginnen of uw conditie wilt verbeteren, de loopband is een geweldig apparaat dat u kan helpen uw doelen te bereiken.