Afvallen door te wandelen?

afvallen wandelen

Voldoende beweging is gezond, dat weten wij allemaal. Als wij dagelijks een half uur wandelen heeft dit een zeer positief effect op onze conditie en lichaamsgewicht. Veel mensen weten niet wat voor positieve punten een half uur per dag wandelen kan hebben. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, het versterkt ze spieren en het zorgt onder andere voor mentale ontspanning.

 

Wat je ook kan doen is een powerwalk, dit houdt in dat je een tempo van 6 a 7 kilometer per uur aanhoudt. Door dit te doen wordt je gegarandeerd fitter.

 

Gezonde voeding

Door daadwerkelijk af te vallen kan je een half uur per dag te wandelen en daarnaast ook natuurlijke voedingssupplementen nemen. Daarnaast is het van belang om gezond te eten. Dit houdt in dat je niet alleen maar vette dingen moet eten zoals: patat, chips ect.

Tips om goed te wandelen

 

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je aan het wandelen bent. Dit zijn:

Controleren of je houding tijdens het lopen goed is: hoofd op, schouders ontspannen, buik in en navel opgetrokken.

 

Beweeg je armen: Door je armen mee te bewegen tijdens het lopen kan je sneller lopen. Ontspan je schouders, je ellebogen zijn gebogen en tegen je zij, je armen gebogen en je handen ontspannen.

 

Wissel van tempo: probeer veel afte wisselen in tempo, bijvoorbeeld: wandel één minuut op een gemiddelde snelheid en wandel daarna één minuut zo snel als je kunt. Wissel dit af voor ongeveer 30min.

 

Zorg ervoor dat je met iemand anders aan het lopen bent. Dit zorgt ervoor dat je het leuk blijft vinden om te wandelen. Als je aan het praten bent tijdens het wandelen houd je het langer vol en haal je betere resultaten.

Om blessures aan knieën, kuiten of achillespees te voorkomen kun je gebruik maken van een brace. Heb je bijvoorbeeld last van de kuit, dan kun je gebruik maken van een kuitbandage. Een kuitbandage zorgt voor een lichte ondersteuning. De bandage is elastisch en geeft steun door een constante compressie. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van de kuitspieren.