HendrikM

Ga jij wel eens naar de sportschool? Of ben jij een fanatiek hardloper? Dan is het verstandig dat je een sport bh draagt tijdens het sporten. Een sport bh zit namelijk veel lekkerder dan een normale bh en voorkomt dat je borsten zoveel gaan wiebelen. Als je sport met een normale bh aan kunnen je borsten erg veel gaan stuiteren, dit kan behoorlijk pijnlijk zijn en het kan ervoor zorgen dat je borsten gaan hangen.

Pijn tijdens en na het sporten

Zoals net al even werd benoemd, kunnen je borsten enorm gaan stuiteren tijdens het sporten. Je bent namelijk intensief aan het bewegen en hier is je normale bh niet voor gemaakt. Met een normale bh aan stuiteren je borsten gedurende de hele workout alle kanten op. Dit kan er dan ook voor zorgen dat je tijdens of na de training last krijgt van borstpijn.

Als je een sport bh draagt, zullen je borsten veel minder stuiteren en voorkom je dus onnodige pijn. Als je een sport bh wilt gaan kopen, doe dan altijd de ‘stuiter test’. Spring een paar keer op en neer en kijk of je borsten stuiteren. Hoe minder je borsten bewegen tijdens het springen, hoe beter de sport bh.

Comfortabel

Een sport bh dragen is niet alleen goed voor je, maar het zit ook nog eens erg lekker. Sport bh’s zorgen er namelijk voor dat de borsten tegen het lichaam worden gedrukt. De brede banden van de sport bh zorgen voor een goede verdeling van het borstgewicht. Het is niet goed als de banden in je lichaam snijden. Dan heb je waarschijnlijk een maatje te klein aangeschaft. Sport bh’s zijn daarnaast gemaakt van een hele andere stof dan normale bh’s. Een sport bh is gemaakt van een zachte stof en neemt vocht op.

Kies de juiste bh

Wil je graag een sport bh aanschaffen? Dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten: een ingekapselde sport bh of een compressie sport bh.

  • Ingekapselde bh

Deze sport bh bestaat uit twee aparte cups van niet-elastisch materiaal. De bh heeft geen beugels, maar wel een elastische onderband. Deze sport bh wordt aangeraden aan vrouwen met grotere borsten.

  • Compressie sport bh

De compressie bh bestaat uit een elastisch vak en heeft geen cups. Ook zijn de bandjes vaak gekruist op de rug en daardoor geschikt voor vrouwen met kleine tot middelgrote borsten.