3 Recepten voor ‘on the go’

recepten on the go

Als je een dagje gaat wandelen in voeding erg belangrijk. Het vult de benodigde voedingsstoffen aan om zo weer vele kilometers te slijten. Nederlanders zijn gewend om ‘s ochtends boterhammen te smeren en deze mee te nemen. Niks mis mee natuurlijk, maar dat kunnen we beter! Daarom deze 3 recepten voor ‘on the go’.

 

Couscous salade

Couscous is een Arabische graansoort die erg populair is. Traditionele gerechten worden in de beste tajines bereid. Dit gerecht kan zonder tajine. Ook dit heb je in een handomdraai gemaakt!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 50 gram rozijnen
  • 150 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Doe de couscous in een kommetje. Kook 200 ml water en giet deze over de couscous. Laat met een droge theedoek erover 10 minuten staan. Maak daarna de korrels los van elkaar en meng met een eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Meng de rozijnen erdoor. De Griekse yoghurt kun je het beste los meenemen en bij het eten mengen. Eet smakelijk!

 

Komkommersoep

Vegetarische recepten zijn bij goed om mee te nemen. Met vlees (ook bereid vlees) is de kans op bacteriën toch groter. Zeker op een warme dag. Deze komkommersoep is vegetarisch, fris en erg lekker! Voor inspiratie over vegetarische recepten kunnen kijken naar deze toplijst vegetarische kookboeken.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 milliliter slagroom
  • 500 ml groentebouillon

 

Fruit in een pan de fijngesnipperde ui en knoflook totdat deze glazig begint te worden. Voeg de kleingesneden komkommer mee en laat dit 1 minuut meebakken. Vervolgens voeg je de bouillon toe en verwarm totdat de soep begint te koken. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Meng de slagroom, zout en peper naar smaak met de komkommersoep.

 

Gazpacho

Soep is bij uitstek makkelijk mee te nemen. In een waterdichte bak kun je dit heel gemakkelijk meenemen. Gazpacho is een koude soep, dus hoeft ook niet opgewarmd te worden. Bovendien zit het vol met groente en dus vitaminen!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 rijpe tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn

 

Het bereiden van de gazpacho is zeer gemakkelijk; snijd alles in stukjes en voeg bij elkaar in de blender. Voeg zout en peper toe naar smaak. Als alles fijn gemalen is, is de gazpacho klaar!